IMG_7192 IMG_0382 IMG_0383 IMG_0381În aceste condiţii grele care predomină peisajul economic a rezista pe piaţă este deja o performanţă. A te dezvolta în­seam­nă deja mult mai mult. Înseamnă performanţă, înseamnă lucrul bine făcut zi de zi. În această situaţie se află compania S.C. INTECOHOLDING S.R.L. din Sebiş. Patronul. Un om tânăr, dar care simte în fiecare clipă responsabilitatea de a asigura toate cele necesare pentru ca activitatea de zi cu zi să meargă fără sincope. Pe Ovidiu Palcu l-am găsit între două telefoane şi  cu ochii pe computer. Concentrat, energic cu replici şi dispoziţii scurte şi precise.
Prioritate zero
Iar prioritaea zero din aceste zile a fost operaţiunea de deszăpezire. O adevărată armată motorizată de oameni şi utilaje erau pe teren, la datorie. Dar toate acestea trebuia coordonate.
„Trebuie să urmărim situaţia, minut cu minut, pentru a nu avea nici un fel de probleme. Iar dacă acestea apar, să putem să le remediem în cel mai scurt timp posibil. Totul trebuie să funcţioneze la parametri  normali”, punctează Ovi­diu Palcu.
Dar pentru ca activitatea să se deruleze rotund, asemenea torsului unui motor care nu are nici cel mai mic cusur, trebuie să ai şi dotarae tehnică adecvată. Iar aici nu se poate umbla cu jumătăţi de măsură, dacă se doreşte performanţă. Iar la INTECOHOLDING performanţa de zi cu zi este o stare de fapt, nu este ceva neobişnuit.
Dotare tehnică
Iar parcul auto şi tehnic constă din: 36 de autospeciale, 3 autogredere şi 5 încărcătoare frontale. Ca material antiderapant s-au administrat 180 de tone de sare şi nisip. Iar acesta este dotarea pentru autostrăzi. În ce priveşte drumurile judeţene doar pentru acest scop sunt  alocare 25 de autospeciale. De asemenea, pentru intervenţii companie mai dispune de un autovehicul dotat cu semiremorcă de tip trailer, dar şi o macara de 40 de tone. Durata de intervenţie  pe tot sectorul adică de la Pecica la Orţişoara şi Lugoj trebuie să se încadreze în două ore. Pentru acest scop este asigurată un serviciu permanent de asistenţă tehnică. Iar asta însemnaă 24 de ore din 24 în stare de alertă. Dar pe lângă toate acestea, calitatea lucrărilor de deszăpezire este verificată  cu ajutorul a cinci  maşini de teren. În maxim 40 de minute orice punct din traseul arondat poate fi verificat. Un factor interesant, dar şi util este şi acela că aceste maşini sunt dotate cu o microstaţie meteorologică. Se pot determina instantaneu tempera­tura, umiditatea, viteza vântului. Iar comunicarea se realizează rapid cu baza prin intermediul GPS- urilor. „Astfel buna funcţionare se poate urmări direct şi de către cei de la CNADR”, adaugă Palcu.
Oameni de echipă
Dar toate acestea nu se pot realiza dacă nu există pe lângă baza materială şi cea umană. Iar asta chiar în primul rând. Pentru orice investitor în domeniu este şi acela de a forma şi, mai ales a avea şi menţine, un colectiv de încredere. Adică «omul sfinţeşte locul», cum zice o vorbă din bătrâni”, punctează domnul Palcu. Pe de altă parte, patronul firmei din Sebiş adaugă: „Oamenii mei ştiu că eu nu sunt poliţist după ei. Fiecare dintre ei s-a obişnuit cu responsabili­tatea pe domeniul său de ac­tivitate. Iar oamenii mei pot spune că sunt de încredere.  Este un aspect foarte important, la care eu şi fratele meu geamăn, asociat cu mine la rândul său acţionăm ca un tot unitar. Aş mai adăuga că munca şi performanţa fiecă­ruia sunt răsplătite, iar salariul este salariu, astfel că nu mai există tentaţia ca omul să mai pună mâna”, pune punctul pe…i, patronul. În tot sectorul deservit lucrează aproape o sută de oameni: operatori, mecanici şi conducători auto.
Tot cu titlu de curiozitate, dar şi pentru a reflecta consumul imens de energii de toate felurile spunem numai că pentru o oră de funcţionare în plin cu toate uti­lajele din dotare se consumă 3.000 de litri de motorină.   Un alt secret al reuşitei este acela că se acţionează şi preventiv. Astfel sunt vizate în special punctele sensibile. Aici se au în vedere: poduri, rampe, pasaje, noduri rutiere. „Clorura de calciu, nisipul şi alte materiale antiderapante se răspândesc înainte ca temperatura să atingă cota de formare a poleiului”, a conchis patronul Ovidiu Palcu.
Sunt doar câteva cadre pe care le-am surprins noi, dintr-o activitate care se petrece zi de zi la intensitate maximă şi care este un atribut ce  a devenit o adevărată carte de vizită.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției