Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii de la D.I.I.C.O.T. au dat iama în traficanții de droguri din Arad. Ieri a avut loc punctul culminant al Operațiunii „Șoricioaica” care a dus la destructurarea unei grupări infracționale specializate în comercializarea de droguri de risc, mare risc și substanțe cu efect phihoactiv. Potrivit polițiștilor, cu acest prilej au fost confiscate peste un kilogram de substanțe cu efect psihoactiv, 234 de doze cu astfel de substanțe și 16 comprimate ecstasy. În urma celor 11 percheziții desfășurate au mai fost ridicați 5.400 de lei și 14.630 de euro.
„La data de 24 august a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au efectuat 11 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri și substanțe psihoactive. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2017, patru femei și cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 46 de ani, toți din Arad, ar fi deținut și comercializat droguri de risc, mare risc și substanțe psihotrope, pe raza județului Arad. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.018 grame de substanță cu efect psihoactiv, 234 de doze substanță cu efect psihoactiv și 16 comprimate ecstasy. De asemenea, au fost indisponibilizați 5.400 de lei și 14.630 de euro, sume susceptibile a provenit din activitatea infracțională. Membrii gru­- pării au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. Arad, pentru audieri. La activități au participat și
luptători ai Serviciului pentru
Acțiuni Speciale – I.P.J. Arad și polițiștii specializați în combate-rea criminalității organizate din Timiș”, susține Lorena Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.
Descinderile au avut loc pe străzile Șezătorii și Mușețel
De menționat că descinderile au avut loc în cartierul Checheci, pe străzile Șezătorii și Mușețel, unde locuiau suspecții. Potrivit unui comunicat de presă al D.I.C.O.T.,  la finalizarea perchezițiilor, nouă per­- soane au fost duse la audieri, pentru a da explicații procurorilor cu privire la activitatea desfășurată.
„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au ținut să precizeze procurorii D.I.C.O.T. în comunicat.
În încheiere mai trebuie spus că șapte dintre suspecți au primit mandate de arestare preventivă.
(L.Ș.)

Recomandările redacției