Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi pe Litoral în minivacanţa de 1 Mai şi de Paşte, cu peste 33% mai mulţi faţă de anul trecut, când, de 1 mai, pe Litoral au fost 30.000 de turişti, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

‘Pentru această minivacanţă estimăm 40.000 de turişti pe Litoral, faţă de 30.000 anul trecut, când operatorii din turism estimaseră 25.000 de turişti. Cel mai mare grad de ocupare este în Mamaia, 80-90%, şi în Vama Veche, dar aici este greu de dat o cifră’, a spus Corina Martin.

Pentru Deltă este preconizată o creştere cu 20% a numărului de turişti, în condiţiile în care anul trecut au fost 2.500 de rezervări.

Tarifele practicate pentru minivacanţa de 1 Mai şi Paşte în nordul litoralului pornesc de la 60 lei de persoană pentru o noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 lei la hotelurile de 4 stele şi de la 229 lei la hotelurile de 5 stele, în timp ce în zona de centru şi sud a litoralului tarifele sunt cu 30 – 50% mai mici, potrivit ALDD.

Pachetele speciale pot să cuprindă strict servicii de cazare sau pot ajunge să aibă incluse mesele tradiţionale – barbeque organizat de hotel, ‘vânătoare’ de ouă, întâmpinarea turiştilor cu pască şi vin roşu în noaptea de Înviere, asigurarea transportului la slujba de Înviere, servicii de relaxare, balneo şi spa.

 

 

Sursa: Agerpres Economic

Recomandările redacției