Opinii – Primăvara se numără gropile din drum

0
538

N-a fost să ne bucurăm prea mult, nici de autostrăzi și nici de drumuri naționale, mai ales primăvara. O excepție, pe Autostrada  Arad – Timișoara au apărut gropile, înainte de apariția zăpezilor, și culmea, înainte de recepția lucrării. S-a restricționat circulația și s-a remediat. Pe șoseaua națională Arad – Nădlac , de care abia de am apucat să ne bucurăm, după ce trecură zăpezile, iar au apărut gropile. Gropi aliniate tocmai pe porțiunile cu gropi astupate în primăvara trecută. Groaznic.

Oare nu s-a hazardat președintele Iohannis când ne-a promis în campanie –  România lucrului bine făcut? Aștept să văd schimbarea de mentalitate, şi să constatat lucrurile făcute exemplar, asta, de acum înainte.

Pentru ce a fost, mai ales în domeniul transporturilor, drumuri, șosele și autostrăzi, CFR , gări în ruină, în fiecare primăvară mentalitatea – „merge şi aşa”, moștenită din epoca de aur, ne alimentează reproșurile și nemulțumirile, mereu și mereu aceleași.

Am fost cu mașina în Ungaria, joi 22 ianuarie, și condusul confortabil din toamnă, s-a transformat în pilotaj printre șirurile de gropi în curs de extindere. Se mărunțesc tocmai porțiunile reparate în primăvara trecută. Și iar urlă ziarele, iar se reclamă, iar se defectează direcțiile automobilelor. Iar suntem nemulțumiți. Iar se re-licitează, iar se repară, doar a venit primăvara. Nu?

Parafrazându-l pe Topârceanu, schimbând crini cu gropi, îi recitam  soției , partenera mea de drumeție, o  strofă din poezia „Primăvara”, atunci când mașina se scutura mai tare:

 

„Cu narciși, cu GROPI, cu lotuși,

Timpul cald s-apropie.

Primăvara asta totuși

Nu-i decât o copie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.