clmProiectul privind scumpirea tarifelor pentru călătoriile cu tramvaiul şi autobuzul în municipiul Arad nu a fost aprobat în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Municipal, când, consilierii au dat un vot negativ şi proiectului care prevedea ca regretatul actor Sergiu Nicolaescu să devină cetăţean de onoare post mortem al Aradului.
Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal de miercuri a avut 12 puncte pe ordinea de zi, însă votul aleşilor a fost îngreunat de faptul că au lipsit şi consilieri de la Putere şi consilieri de la Opoziţie.
Iniţiativa consilierilor locali liberali  prin care aceştia doreau ca regizorul  să fie declarat cetăţean de  al municipiului Arad post-mortem a fost respinsă, cu 14 voturi, ceea ce înseamnă că proiectul nu fost nici pe placul aleşilor Opoziţiei.
De asemenea, proiectul de hotărâre care prevedea scumpirea biletelor de tramvai şi autobuz nu a fost aprobat, deoarece consilierii Puterii nu au putut asigura decât 11 voturi din 12 necesare, unii aleşi fiind plecaţi în concediu. În aceste condiţii, cel mai probabil, proiectul va fi introdus pe ordinea de zi unei alte şedinţe a Consiliului Local Municipal.
Aleşii au mai aprobat proiectul de hotărâre privind participarea Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad la proiectul „Experiment ” în cadrul programului „Tineret în acţiune”, dar şi proiectele de hotărâre privind acordarea Diplomei de Aur pentru cuplurile care anul acesta împlinesc  de căsătorie, şi acordarea de  şi distincţii cu prilejul .
Pe lângă rectificările de buget anunţate zilele trecute de reprezentanţii administraţiei locale, consilierii au mai aprobat alocarea a 150.000 de  pentru realizarea lucrărilor de intervenţie la blocul  nr. 1 de pe  Tarafului, afectat în urma unui incendiu şi 7.700  pentru Filarmonică.
Consilierii locali au mai aprobat, miercuri, comisia consultativă pentru elaborarea, fundamentarea şi implementarea programelor multianuale privind creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor din . Din această comisie vor face parte Cătălin Lazurcă, Czister Kalman, Cătălin Ţiţirigă şi Florin Galiş. Preşedintele comisiei va fi viceprimarul .
Proiectul de hotărâre privind aprobarea raportului de reevaluare a bunurilor  aparţinând domeniului  şi privat al Statului Român/Municipiului Arad, respins de două ori până acum în urma „votului ” al consilierilor Opoziţiei, a fost retras de pe ordinea de zi.

Recomandările redacției