Ionuț Popa nu a contat în primul meci oficial al stagiunii pe mijlocașul central sosit de aproape o lună de zile de la ACS Poli Timișoara. Lucian Oprea nu a putut fi legitimat de utiști, fiindcă ANAF-ul îl ține prizonier, pe el și pe alți câțiva fotbaliști de la ACS Poli, în contul datoriilor pe care timișorenii le au la stat.

Impresarul fotbalistului încearcă să rezolve problema chiar în această săptămâmă, în așa fel încât „închizătorul” de 20 de ani să fie bun de joc sâmbătă, cu Farul Constanța. „Am depus o cerere la ANAF și aștept hârtia care să-i permită lui Oprea să fie legitimat de UTA. Eu zic că mâine rezolvăm totul și mă bazez pe faptul că nu i se poate îngrădi fotbalistului dreptul la muncă. Cu atât mai mult cu cât vorbim despre un împrumut pe un an de zile la Arad și nu de un transfer definitiv. Credeam că se putea face totul fără acordul ANAF, așa cum, de exemplu, Bocșan a plecat la Ripensia în iarnă. Dar, din câte am înțeles, cei de la LPF, au trimis lista cu jucătorii blocați la FRF tocmai în ideea ca aceștia să nu poată fi legitimați oricum la un alt club”, ne-a declarat Cristea Opria.

În toamna anului trecut, ANAF-ul punea sub sechestru mai mulți fotbaliști de la Poli și anume: Sebastian Velcotă, Harald Fridrich, Cristian Bocșan, Ștefănel Covalschi, Lucian Oprea și Cătălin Doman. Primii trei se află și acum la ACS Poli, Covalschi e la Horezu, iar Doman și-a reziliat contractul pe motive medicale.

Recomandările redacției