Descoperirea cetățenilor străini, care vor să treacă granița ilegal, a devenit deja o rutină pentru polițiștii de frontieră. Zilnic, aceștia găsesc persoane ascunse în diferite locuri ale mijloacelor de transport, care își doresc cu orice preț să ajungă într-o țară unde nivelul de trai este mai bun decât în țara lor natală.

Ieri, în jurul orei 10:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea controlului,pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 50 ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din ceramică, pe ruta Bulgaria – Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, cinci cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac pentru cercetări.În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt trei bărbaţi şi doi minori din Afganistan şi Pakistan, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 ani, iar minorii având ambii 15 ani.

Nu după mult timp, la acelaşi punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, în vârstă de 40 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mase plastice pe ruta România – Ungaria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, trei persoane.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan şi Iran, un bărbat, în vârstă de 31 de ani şi doi minori cu vârstele de 14 şi 16 ani.

În ambele cazuri, cetăţenii străini depistaţi ascunşi au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în ţări din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi în mijloacele de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției