Opt indieni s-au ascuns într-un automarfar, încercând să fugă din țară

0
363

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, în urma desfășurării unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale, au descoperit opt cetăţeni din India ascunși în interiorul unui automarfar încărcat cu piese metalice, care încercau să iasă ilegal din țară.


Aceștia au încercat să plece din țară vineri, în data de 13 martie 2020, în jurul orei 02.20. Totul s-a desfășurat în condiții normale până când, la frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Acesta, în vârstă de 39 ani, conducea un ansamblul rutier format din cap tractor cu semiremorca. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese metalice din România pentru Germania. Totuși, le lângă piese a mai avut ceva în plus. Astfel, în interiorul semiremorcii, au fost descoperite ascunse, printre obiectele transportate, opt persoane.
În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt opt bărbaţi din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani.
Cetățenii indieni au intrat în ţară în baza pașapoartelor personale și a unor vize valabile și intenţionau să ajungă în vestul Europei. De asemenea, după cele întâmplate, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.