Optsprezece migranți, descoperiți într-un automarfar la frontieră

0
437

Optsprezece irakieni, sirieni și turci au fost descoperiți în interiorul unui automarfar, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.  Reamintim că, în cursul zilei de ieri, alți douăzeci și cinci de cetățeni străini au fost depistați, tot în PTF Nădlac II, ascunși într-un autocamion, cu intenția de a trece ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Sâmbătă dimineața, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc V.S., în vârstă de 47 de ani, conducând  un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Germania. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta mobilier metalic cu destinaţia Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse în semiremorcă, printre mărfuri, optsprezece persoane.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria şi Turcia, grupul fiind format din 9 bărbați, 8 femei şi un minor. În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi  50 de ani, iar minorul este în vârstă de 16 ani, toți cei în cauză intenţionând să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, urmând a fi dispuse în continuare măsurile legale care se impun.

Un caz similar s-a înregistrat în cursul zilei de ieri, tot la PTF Nădlac II, când polițiștii de frontieră au descoperit ascunși într-un camion, încărcat cu role de aluminiu, douăzeci și cinci de cetățeni irakieni, sirieni și iranieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Si in acest caz șoferul era un cetățean turc, care în prezent este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.