teatru2O seară frumoasă: cea a zilei de 12 noiembrie 2013. În fața clădirii Liceului „Sever Bocu” un grup de elevi din clasa a XII-a seral, împreună cu directoarea școlii: profesoara Oviduța Berindei, cu diriginta, profesoara Delia Drila și cu profesorii Ofelia Miu și Liliana Onete așteaptă cu nerăbdare să sosească microbuzul care urmează să-i ducă la Arad, la teatru. Toți sunt nerăbdători să vadă o piesă de teatru cu un nume stra­niu chiar și pentru o comedie: „Natură moartă cu nepot obez”. Asta… în cadrul unei originale ore de dirigenție.
Despre piesă
Spectacolul de comedie intitulat „Natură moartă cu nepot obez” urma să fie jucat de actorii Teatrului „Odeon” din București. Distribuția? Una sclipitoare, cu: Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ștefănescu, Nicoleta Lefter și, nu în ultimul rând, Pavel Bartoș.
Aprecieri după spectacol
„Piesa, în ansamblul ei și jocul actorilor bucureșteni realizat pe scena arădeană au fost foarte apreciate de elevi. Iar morala piesei a fost îndelung dezbătută de elevi și profesori, deopotrivă.
Fiind o comedie, piesa a stârnit hohote de râs și aplauze. Rolul nepotului obez Pompita, interpretat de Pavel Bartoș ne-a făcut să râdem copios. Rolurile mătușilor – cu dra­gostea și grija lor sufocantă, chiar și după moarte – au generat momente de un comic grotesc iar interpretarea actorilor a încântat pu­blicul, ce i-a răsplătit cu ropote de aplauze. A fost o seară minunată. Ne-am întors acasă veseli și relaxați, mai bogați sufletește și dornici să revenim la teatru cât mai curând“ – au fost aprecierile și totodată descrirea acestei ore de dirigenție originale,         descriere făcută de profesoara Delia Drila.

Recomandările redacției