Orașul Arad vrea să fie unul plin de viață și frumos. Din nefericire, nu ambele îi reușesc și când îi reușesc, nu sunt în același timp. Pentru început, se dau petreceri prin oraș, se fac tot felul de festivaluri prin care se serbează în mare fel. Toată lumea e fericită în zilele în care petrecerea e în toi, apoi, după ce totul e gata și atmosfera revine la normal, vedem parcă din nou cum arată de fapt orașul nostru.

Sunt unele zone în care poți spune că orașul arată destul de frumos, iarba este tăiată, gunoaiele nu se găsesc pe drum, casele sunt puse la punct. Din păcate, aceste lucruri se văd de obicei în locuri și la proprietăți private care fac parte din niște cartiere cu un renume.

Când vine însă vorba despre fațada orașului, o imagine spune totul. Exact în centru orașului, în locul în care exista o mulțime de cafenele și unde se strânge lumea de dimineața până seara, lucrurile stau cu totul diferit față de cum ar trebui să fie.

Până la nivelul cafenelelor nu este nimic urât. Totul pare destul de pus la punct pentru că fiecare cafenea și-a amenajat spațiul pentru a atrage cât mai multe persoane. Ceea ce se află mai departe, mai exact în sus, este parcă dintr-o altă poveste. Privind până la nivelul teraselor aspectul nu este unul neplăcut, problema este ce se vede când este pe cealaltă parte de drum sau în stația de autobuz și afară e încă lumină.

Impresia destul de bună pe care ți-o lasă fiecare cafenea de pe centrul orașului este ușor de distrus dacă arunci o privire mai în ansamblu asupra tuturor clădirilor care înconjoară centrul orașului. Se pare că persoanele responsabile de înfățișarea orașului au uitat că totul pornește chiar din centrul acestuia, locul prin care trece zilnic aproape fiecare arădean, dar și turiștii sau persoanele străine care vin să își facă studiile la noi în oraș.

Clădirile arată ca și cum cineva a uitat că orașul există și mai sus de creștetul capului și că nu doar ce e pe jos sau până la nivelul ochilor contează. Prin acest mod, luându-ne după aspect, cred că ajungem să avem tot mai multe clădiri istorice chiar înainte de vreme. Sperăm că cineva va lua atitudine și va face din Arad un oraș mai frumos. Până atunci însă, ne mulțumim cu lucrările care se demarează deja în tot orașul și care reușesc să încurce pe toată lumea și sperăm că fațadele vor fi refăcute abia după finalizarea lor.În caz contrar, toată lumea va trebui să stea în casă pentru n-am mai avea nici trotuar pentru o perioadă destul de lungă, așa cum se întâmplă de obicei.

 

Foto: Vocea Străzii Arad România

Recomandările redacției