Orașul este întors pe dos de câteva luni bune, iar lucrările avansează cu viteza melcului adormit

0
524

Tot centrul orașului arată ca după bombardament. Aradul nostru ar putea fi oricând un platou perfect de filmare pentru rularea unui film SF despre cum ar putea arăta pământul după izbirea de un asteroid.

Înțelegem că se lucrează și suntem dispuși să fim indulgenți, să avem răbdare „pentru că este spre binele nostru“, cum ne explica conducerea Primăriei undeva prin vară, dar când șantierele au fost și ele abandonate de muncitori nu mai găsim nici o explicație. Explicație, ca să nu spunem logică, nu am găsit nici în momentul în care lucrările au început cu puțin timp înainte de debutul anului școlar. În mod normal, având în vedere traficul infernal care se desfășoară odată cu începerea școlii, lucrările trebuiau încheiate, nicidecum începute. Primăria a fost sesizată în acest sens, chiar de către apropiați (vezi reacția dură a primarului de la Zăbrani, Marian Toader, care se arăta foarte revoltat de faptul că tot Aradul este spart) și a ieșit cu un comunicat de presă din care reieșea că noi, cetățenii, nu știm să apreciem faptul că aceste lucrări sunt făcute pentru noi și că ar trebui să avem cel puțin înțelegere, dacă nu chiar admirație pentru debandada în care se scaldă orașul nostru. După două luni însă, timp în care au început activitatea și universitățile, asta ca să fim și mai înghesuiți, stadiul lucrărilor este departe de a fi încheiat. Ar fi și o minune să fie gata lucrările, din moment ce sunt perioade lungi de timp în care șantierele sunt părăsite, nici țipenie de muncitor.

Înțelegem că se lucrează, dar nu înțelegem tempo-ul în care se lucrează. În străinătate, unde există respect și bun simț la adresa cetățeanului, când apare și cea mai mică groapă, muncitorii lucrează zi și noapte, în fiecare zi dacă e necesar, pentru a rezolva cât mai urgent problema.

 

 


Un centru întors pe dos, de câteva luni bune


O adevărată lecție de răbdare în fiecare dimineață


Nu se lucrează cu… spor


Trafic paralizat la orice oră, în special dimineața


Așa se lucrează în Arad


De ce să nu distrugem și parcul?


Lucrările pe Dragalina au început în această vară


Nici țipenie de muncitor la o lucrare începută în vară, în plin Centrul Aradului


Un pericol real pentru viață

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.