Orașul Ineu intră în carantină, începând de mâine

0
812

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, având în vedere incidența cumulată a cazurilor de COVID – 19 în ultimele 14 zile în orașul Ineu, generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 10,25 cazuri la 1000 locuitori, solicită instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 25.11.2020 ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. 

Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberată de angajator.

Se propune instituirea următoarelor măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona: identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori adresa declarată în zona menționată și introducerea acestora în bazele de date întocmite în acest scop; limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

Ieșirea persoanelor din locuință este permisă doar pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau adeverinței eliberată de angajator, după caz.

În interiorul localității se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. 

Se permite tranzitarea orașului Ineu de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestuia, fiind interzisă oprirea în această unitate administrativ-teritorială, în baza declarației pe propria răspundere. 

Prin grija autorităților administrației publice locale și a Inspectoratului de Poliție Județean Arad se vor stabili căile de circulație care tranzitează orașul Ineu și aducerea la cunoștința cetățenilor prin mijloacele mass-media a acestei măsuri. În aceste momente, după obținerea avizului INSP, mai este necesară doar aprobarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.