„Orașul nostru” – așa se intitulează spectacolul adaptare după Thorton Wilder, ce va pu­tea fi urmărit, astăzi, de la ora 19.00, în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”
Spectacolul reprezintă o reîntâlnire cu inspirata creație a tânărului regizor Cristian Ban, cel mai nou membru al echipei artistice a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici”. Om al locului, născut în Arad, în 1984, Cristian Ban și-a pus semnătura – după absolivirea Facultății de Teatru și Televiziune a Universității ,,Babeș- Bolyai” din Cluj – pe aproape 20 de spectacole, montate la teatre din întreaga țară. Și-a înscris în CV nominalizări și premii, iar creațiile sale au fost selecționate la festivaluri importante: Festivalul Național de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Românești de la Timișoara, Festivalul „Atelier” de la Baia Mare, Festivalul ,,Pledez pentru tine(ri)” de la Piatra Neamț, Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea etc.
,,Orașul nostru” reprezintă pentru Cristian Ban cea de a treia întâlnire cu publicul arădean. El a mai semnat două montări la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”: „Cântecul lebedei” (în 2008) și „Ai mei erau super” (în 2015).
Înscris în repertoriul TCISA de aproape un an, spectacolul este un prilej numai bun de (re)vedere a poveștilor Aradului de altădata, istorii cu farmec și tâlc spuse de actori de… acum care dau viață oamenilor de… atunci: Ioan Peter (regizorul), Alex Mărgineanu (Eugen), Cecilia Lucanu Donat (Margareta), Angela Petrean-Varjasi (Celia), Ștefan Statnic (doctorul), Dorina Darie Peter (Maria), Roxana Sabău (lăptăreasa), Robert Pavicsits (lăptarul) și Călin Stanciu (Arthur). Este o experiență emoționantă construită în lumea creată scenografic de Cristina Milea. Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.
(S.S.)

Recomandările redacției