Orașul, parcă sufocat de mașinile folosite chiar și excesiv

0
489

Din cauza numărului excesiv de mașini, orașul nostru parcă este sufocat de acestea. Din păcate, mașinile sunt prea multe și folosite poate uneor în exces, chiar și pentru distanțe mici, astfel ajungându-se din nou la problema locurilor de parcare. Cu toate că există multe locuri de parcare, acestea nu par niciodată suficiente pentru câte mașini au arădenii.
Aceștia parchează, din lipsa spațiului de pe unele străzi, pe trotuare, lucru care îi incomodează foarte tare pe pietonii care trebuie să circule pe partea carosabilă pentru a avea suficient spațiu, mai ales atunci când au și un copil mic ce trebuie plimbat cu căruciorul.
Una dintre cauzele acestor nemulțumiri, pe lângă folosirea mașinilor chiar și pe distanțe mici, este aceea că mulți refuză din start transportul în comun. O altă cauză este aceea că elevii care se află în ultimul an de liceu și au reușit să ia permisul simt nevoia să meargă în fiecare dimineață cu mașina la școală.
Din nefericire, cu toate că poate o să se construiască și mai multe locuri în care își vor putea parca arădenii mașinile, asta nu o să schimbe foarte mult lucrurile. Comoditatea este cea mai mare vinovată pentru felul în care se parchează prin oraș, mai ales în momentul în care, în locul mijlocului tramvaiului sau mersului pe jos pe distanțe mici, mulți preferă să ia mașina cu riscul de a se plimba 20 de minute în cerc în căutarea unui loc de parcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.