Ludovic Orban a fost exclus din PNL, după aproape 30 de ani de când s-a înscris în partid,. Decizia a fost luată cu un vot covârșitor în ședința conducerii partidului, 31 dintre cei prezenți votând pentru, 2 împotrivă, iar 2 s-au abținut.

„Spuneați că soții sau soțiile unora din ALDE trebuie păstrați. Ce faceți e grobian acum. PNL v-a susținut mereu. Dacă vă punea premier iar președintele, îi faceati curat în casă, îi umpleati si butelia. Ați ajuns prim-ministru cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs și Ciolacu”, i-a spus Roman lui Orban.

„Ați încălcat statutul și codul etic. În integralitate codul mai ales. Trebuia să fiți exclus mai demult. V-ați făcut colegii slugi. Aveți o obsesie”, i-a spus și Dan Vîlceanu.

„Este o decizie a partidului. Eu mă voi pronunța în BEX. Nu e vorba despre persoana lui Ludovic Orban. Orice membru încalcă statutul trebuie să suporte consecințe. Aceleași pe care le-au încălcat și Cataramă și Daniel Zamfir”.
În replică, Ludovic Orban a spus că-i va cere din nou demisia lui Florin Cîțu. „O să-i spun dlului Cîțu că nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc, darămite PNL”
, a spus fostul șef al PNL.

El a criticat din nou PNL și pe președintele Klaus Iohannis, pentru „amantlâcul jenant cu PSD”.

Recomandările redacției