Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Demisionez din mai multe motive. În primul rând, pentru faptul că am anunțat această demisie, ca urmare a faptului că eu consider că, pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor, care este acordat de către formațiunile politice care se prezintă în alegeri. Atâta timp cât eu, astăzi, nu mai sunt președintele PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție. Motivul, însă, principal al demisiei mele este legat de faptul că nu mai pot să fiu părtaș cu decizii luate de o conducere instalată cu forța în fruntea PNL, decizii care nu mai au legătură cu angajamentele făcute de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Am promis românilor 4 ani de stabilitate, 4 ani de pace politică, 4 ani de guvernare de centru-dreapta, 4 ani în care să investim, să construim, să asigurăm o creștere economică, să asigurăm creșterea veniturilor cetățenilor români, creșterea calității serviciilor publice furnizate către români, să asigurăm cu adevărat un salt în dezvoltarea României, care să permită ca România să ajungă cât mai repede să depășească nivelul mediu de venit de la nivel european. Ce a făcut gruparea demolatoare care l-a susținut pe Cîțu în frunte cu Klaus Iohannis? Literalmente au călcat în picioare democrația în interiorul PNL, au impus o conducere împotriva voinței reale a membrilor PNL și după impunerea acestei conduceri, practic și-au încălcat toate angajamentele luate în fața cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban. 

Conform surselor Realitatea TV, Ludovic Orban pune bazele unui nou partid politic după ce noua conducere a PNL a fost preluată de Florin Cîțu, iar fostul președinte al liberalilor a nu s-a regăsit în noua formulă.

Potrivit surselor Realitatea, Orban va părăsi grupul parlamentar al PNL și va anunța noul proiect politic pe care îl susțin și aproximativ 50 de parlamentari nemulțumiți de echipa lui Cîțu.

Formațiunea va fi condusă de Ludovic Orban și se va numi „Forța Liberală”, iar din această formațiune se pare că nu vor lipsi senatorul Neluțu Cristina, care nu mai are nici o șansă la un nou mandat, cu actuala conducere a PNL, dar și Călin Bibarț, primarul Aradului, care se zvonește că va și coordona la nivelul județului Arad noul partid al lui Orban. Bibarț se află de luni bune în contradicție cu conducerea PNL Arad, iar în ultima ieșire publică a reproșat Guvernului Liberal că „a ajutat cu zero lei municipiul Arad”. Forța Liberală a lui Orban se pare că va atrage în rândurile sale și mai mulți primari PNL din județ. 

Ludovic Orban a spus că deciziile pe care urmează să le ia depind în mare măsură de modul în care se va forma viitoarea guvernare.

 

Recomandările redacției