Organele prelevate la Arad, în luna mai, au ajuns la pacienții aflați în așteptarea transplanturilor

0
385

Ziua de 16 iulie a fost declarată Ziua Națională a Donatorului de Organe de către Asociația Transplantaților din România și Agenția Națională de Transplant. 

Scopul acestei zile este transmiterea mesajelor de susținere și încurajare a pacienților (transplantați sau aflați încă pe listele de așteptare) dar și a donatorilor de organe și a familiilor care au acceptat donarea.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, ultima prelevare de organe a avut loc la sfârșitul lunii mai, când părinții unei tinere au dorit ca prin durerea lor să aducă alinare altor familii aflate în situații disperate. 

Organele prelevate la Arad au ajuns la pacienți aflați în stare critică în așteptarea unui transplant. Echipele de medici din București, Cluj și Târgu Mureș împreună cu medicii arădeni: dr. Dana Moț – coordonatorul Centrului de Prelevare Organe Arad, dr. Adrian Crișan și dr. Cristian Nicolescu – membri ai Centrului de Prelevare Organe, medici de gardă din terapie intensivă – dr. Maria Moca și dr. Eliza Geantă, împreună cu asistenți medicali din terapie intensivă au reușit prelevarea, cu succes, a inimii, ficatului, rinichilor, corneei, condilului și a tendonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.