Organizatorii fac ultimele pregătiri pentru Zilele Șepreușului

0
424

primaria Sepreus

Conform vechilor tradiții, în zilele de vară o serie de comunități organizează serbări câmpenești pentru a sărbători oamenii și realizările lor. Cu aceste ocazii, membrii respectivei comunități petrec împreună – și alături de numeroși oaspeți – și arată lumii tot ce are comunitatea mai bun, pentru ca întreaga lume să vadă măsura vredniciei, respectiv a potenței economice a oamenilor acelor locuri.

La Șepreuș, în aceste zile se fac ultimele pregătiri pentru o astfel de serbare ce va avea loc în zilele de 8 și 9 august, adică sâmbăta și duminica viitoare.

Astfel „Zilele Șepreușului“, sărbătoare tradițională ajunsă la a VIII-a ediție va reuni un frumos buchet de momente spirituale, sportive și cultural-folclorice – accentuate la final de un frumos… foc de artificii.

Deschiderea oficială a manifestării – organizată de: Primăria și Consiliului Local Șepreuș, Consiliul Județean, prin Centrul Cultural Arad – va fi sâmbătă, la ora 10, în fața Primăriei.

Se va lansa apoi ediția a II-a a Monografiei Comunei Șepreuș, urmată de o primă parte a programului; spicuim din cuprins: dansuri folclorice din Șepreuș, Apateu, Cermei și din alte zone; programul lui Radu Moș; potporiu de cântece populare cu diverși interpreți; petrecere bihoreană.

Duminică programul sărbătoresc va cuprinde: de la ora 10 întreceri sportive la terenul de fotbal; de la ora 15 un spectacol folcloric unde Hora TV va da tonul; un spectacol folcloric va urma până ce, în jrul orei 22,30 un foc de artificii va lumina multicolor cerul comunei, preț de câteva minute.

După cum subliniau primarul – profesor Simion Incicău și viceprimarul Ioan Pintean, la frumoasa sărbătoare tradițională  sunt așteptați cu drag toți iubitorii de folclor românesc, în general și toți fiii comunei și oaspeții lor, în special.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.