Poate pricipalul obiectiv al returului în tabăra Socodorului a fost să-i încurce pe vecinii din Chișineu-Criș, lideri autoritari ai Ligii a IV-a. Acest deziderat s-a transpus într-un joc dârz, abordat în cea mai bună formulă de joc posibilă, dar tot nu a fost de ajuns pentru a opri formația lui Abrudean din marșul său spre titulul de campioană a județului. Pe final, chiar când s-a auzit ultimul fluier al lui Dorinel Herțeg, nervii au cedat și
s-au împărțit și cartonașe roșii. Trei la număr și cu cel anterior pentru Gherheș – patru, între care ambii căpitani.
Gazdele și-au luat tare adversarul și Modan putea deschide tabela încă din minutul 3, dar șutul său de la 18 a lovit transversala. Totuși, scorul nu avea să rămână prea mult „alb” și asta pentru că Tomuț a primit o minge lungă de la Ciornei, l-a depășit pe Bragea și l-a executat pe Vaida cu un șut din 10 metri lateral stânga: 1-0 (min. 11). Apoi, forcingul gazdelor s-a mai domolit puțin, dar chiar și așa Modan și Pavel au mai ajuns în poziții de gol, dar portarul advers a fost la post. Pe la mijlocul reprizei, vizitatorii au cerut 11 metri la un duel dintre Pavel și Faur, fostul atacant al Crișului având nevoie de 3-4 minute de îngrijiri medicale după acea fază. Nici Bibarț nu a dus-o mai bine după o contră a lui Modan, de altfel el fiind și schimbat la pauză.
În partea secundă, jocul a fost și mai tacticizat. Socodorul nu a dorit să se expună prea mult, pentru ca pe final să încerce ceva, în timp ce Crișul era la adăpostul avantajului de pe tabelă. Totuși, Tomuț și Al. Mihai au fost aproape de golul doi, în timp ce trupa lui Darazs nu a avut forța să pună cu adevărat în pericol buturile adverse. Misiunea devenea și mai grea din momentul în care căpitanul Gherheș a fost eliminat de pe teren pentru două „galbene” (min. 74), iar cele câteva incursiuni ale lui Șulea sau Ardelean nu s-au putut numi ocazii.
Astfel că partida a curs spre o victorie mică a gazdelor: 1-0, numai că exact la final s-a născut un conflict între Pavel și Tucuș. Ambii jucători au văzut cartonașul roșu, în timp ce Teședan s-a „remarcat” și el cu injurii și câteva fluide trimise spre arbitrul central, care l-a eliminat și pe el.
Fără Cigan (menajat), Crișul și-a atins scopul, dar – totodată – speră ca accidentarea lui Piț să nu fie gravă. „Adi a căzut rău după un duel aerian și acuză probleme la claviculă. E un fotbalist foarte important pentru noi, avem mare nevoie de el pe acest final de sezon. Altfel, înțelegem orgoliile celor de la Socodor, dar cred că azi, în ciuda succesului la limită, nu cred că le-am dat vreo șansă. Nu-mi amin­tesc o ocazie clară de-a lor, în timp ce noi am avut câteva pe lângă golul lui Tomuț. Mi-ar mai plăcea ca spectatorii, susținătorii noștri, să înțeleagă că scopul nostru este să câștigăm campionatul și să promovăm, nu să marcăm 6-7 goluri etapă de etapă. Personal felicit echipa și antrenorul pentru meciul bun făcut, în special din punct de vedere tactic, dar și ca implicare în joc. În rest, baftă vecinilor din Socodor, e păcat – totuși – că o parte din foștii mei elevi mă înjură acum, lăsându-se influențați de unii sau alții. În ceea
ce-i privește pe jucătorii noștri eliminați, lui Pavel nu am ce să-i reproșez că nu a făcut nimic, iar Teședan va suporta prevederile Regulamentului de Ordine Interioară pentru gesturile sale”, a spus Daniel Cherecheși, managerul Crișului.
Socodorul speră să rămână pe acest loc 6 până la finalul stagiunii, acum că și-a ratat principalul obiectiv al stagiunii. „Se știa că acest meci e foarte important pentru noi, dar orgolii au fost numai pe teren, nu și în afara lui. După meci ne-am strâns cu toții mâinile, am vorbit și am glumit, până la urmă am pierdut cu cea mai bună echipă din campionat. Sigur, că speram la un alt rezultat, dar ofensiv nu am reușit mare lucru azi și am plătit pentru erorile personale de la golul lor. Pe de altă parte, credem că ni se putea acorda un 11 metri la Faur, iar arbitrii puteau judeca cu aceeași unitate de măsură unele faze și mă gândesc mai ales la faza celui de-al doilea galben al lui Gherheș în comparație cu alte faulturi ale lor. Dar, asta e, mergem mai departe, avem de apărat un loc 6, poate chiar încercăm să urcăm și – bineînțeles – să încercăm să câștigăm și celălalt derby zonal, cu Șimandul”, a spus Petrică Crișan, președintele Socodo­rului.
Formații:
Crișul: Mucha – Al. Pavel, Fl. Lazăr, C. Maghici (74 Al. Mihai) – Ciornei, Clej, Fl. Gâlcă, Tomuț – Piț (63 Ember), Modan, Covaci (77 Teședan).
Socodor: Vaida – Bragea (83 S. Mako), Gherheș, Tolan, D. Ardelean – Turcuș, Dema – Bibarț (46 Flueraș), Șulea, Licker (70 Molcuț) – Faur.
Arbitri: Dorinel Herțeg – Casian Băla, Emil Cristea. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Teodor Jușcă.

Recomandările redacției