Orgoliile trebuie lăsate acasă

0
301

VOICU SIDA 

Dintotdeauna, la Moneasa au existat frecușuri. De parcă, vezi Doamne, bieții cetățeni de astea ar fi interesați și nu de bunul mers al comunei lor. Ura dintre primar și Consiliu Local este un fapt care nu interesează pe nimeni, care are capul pe umeri, și își dă seama că un astfel de război nu face altceva decât să îngreuneze lucrurile și să tragă comuna în jos. Capul de afiș al acestor scandaluri este viceprimarul comunei, după cum ne-a declarat săptămâna trecută Ioan Nuțu Herbei, primarul comunei Moneasa.

Domnule primar, eu știu că viceprimarul este subordonat primarului, care bineînțeles îi trasează niște atribuții printr-o dispoziție emisă chiar de către edilul șef. Probabil că în comuna dumneavoastră nu se ține cont de așa ceva.

Așa este. Așa ar fi normal: viceprimarul să fie mâna dreaptă a primarului. Viceprimarul ar trebui să fie interesat de bunăstarea cetățenilor din comuna sa, iar acest lucru se face împreună cu cel pe care cetățenii l-au votat, adică pe primar. Viceprimarul nu trebuie să apere alte interese decât cele ale cetățenilor și dorințele lor. Însă, în comuna Moneasa nu ai cu cine pentru că nu te ia în considerare.

Da, bineînțeles că așa-i place, să nu facă nimic și să aștepte să îi vină leafa la domnul viceprimar.

Da, este urât ce s-a întâmplat până acum. Am înțeles că de mai multe ori ați avut ședința de Consiliu Local și nu au trecut proiectele care bineînțeles erau pentru bunul mers al comunei. Că așteaptă cetățenii de la aleșii lor să le reprezinte interesele lor și să dezvolte comunitatea, nu ură și orgolii. Dar din câte am înțeles ați avut acel vot, de care mai era necesar, din partea domnului consilier Raul Groza de la Pro România. În acest fel, v-au trecut proiectele necesare pentru dezvoltarea și bunul mers al comunei. Iată ce ne spune domnul Raul Groza: „Eu nu am treabă cu frecușurile și orgoliile. Proiectele care sunt pentru bunul mers al comunei trebuie votate și trebuie să avem și colaborare cu primarul pentru că aceste lucruri le așteaptă cetățenii de la noi. Parcă-i rușinos când ieși din ședință și te întreabă cetățenii «Ce ați votat astăzi în ședință?» Și atunci ce răspuns să-i dai, că nu ai votat? Ce impresie își fac cetățenii despre mine? Nu se întreabă ei oare pentru ce am risipit votul pentru un astfel de om? Cum să nu votezi un proiect privind modernizarea bazei sportive, care ne face să aducem cluburile sportive în cantonament în stațiunea noastră? Aici mai sunt multe de făcut, așa că eu nu voi ține cont de orgolii, ci voi fi alături de cetățenii care mi-au dat votul și care m-au trimis în Consiliul Local, unde sunt conștient că trebuie să fii alături de proiectele primarului“.

Proiecte aprobate în ultima ședință de consiliu local la Moneasa

Da, sunt proiecte aprobate pe perioada manadatului meu 2020 – 2024, fiindcă astfel de proiecte nu se pot termina într-o lună sau un an.

Ce proiecte aveți, domnule primar?

Construirea Căminului Cultural. Este necesară construirea sa de la temelie. Un alt proiect este de montare de panouri solare pentru a produce energie electrică. Vorbim de Școala Gimnazială din Moneasa. Mai avem un proiect de construire a unei case de copii. Într-o altă ordine de idei, vom înlocui gazonul cu cel sintetic. Urmează a fi un proiect pentru modernizarea bazei sportive. Aici este vorba despre o sală de sport, reamenajarea și modernizarea de vestiare și refacerea terenului de tenis de câmp. Da, vreau să vă mai precizez încă o dată aceste proiecte: au mai fost discutate în ședința de consiliu, dar fără succes. Datorită domnului consilier Groza, care s-a gândit la binele acestei comunități, proiectele au trecut. Ceilalți au făcut opoziție primarului, dar nu atât mie, cât comunei și a oamenilor care i-au trimis, prin vot, aici. Nu au mai ținut cont de dezvoltarea comunei și implicit a stațiunii, mai ales a bazei sportive.

Sperăm ca de acum încolo, majoritatea celor din Consiliul Local să voteze pentru bunul mers al comunității și pentru dezvoltarea acesteia.

Totodată sperăm că odată cu relaxarea acestei pandemii să înceapă să ne vină turiști în stațiune.

Așa să fie, domnule primar! Vedeți că mai sunt și consilieri care se gândesc la Moneasa, așa cum este domnul Raul Groza.

Voicu Sida

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.