Recent, am făcut și cel de-al doilea vaccin împotriva Coronavirusului. Pe lângă asta, am făcut mai demult și boala. Vreau însă să vă povestesc un episod: un tânăr pe care îl cunosc mă vede într-o zi cu mască și îmi spune: „Dăți zdreanța aia jos de la gură!“. M-am uitat cam lung la el, pentru observația pe care mi-a făcut-o acest tânăr, și mi-am dat seama că nu are rost să pornesc o discuție cu el. Mai ales la cum „arăta pe dinafară“. Cam la două – trei zile după această „observație“ venită din partea sa, aflu că tânărul este intubat. L-a încleștat Covidul.

Da, așa este, nu ne protejează masca, dar vaccinul te ajută. Chiar dacă te infectezi, vei face o formă mai ușoară.

Așa că eu nu îi spun nimănui ce să facă, fiecare are dreptul să hotărască în dreptul său. Fiecare se protejează după cum crede de cuviință sau poate chiar să nici nu o facă. Am văzut acum într-o seară la un post de televiziune un „taur“ de om care combătea cu vehemență vaccinul și era total împotriva purtării măștii. Pe taurul ăla, la cum arăta, la 140 – 160 kilograme, îl prinde Covidul una – două. Șansele sale pot fi atunci în… saci. Dar poate dă Dumnezeu și se ocupă politicienii de procurarea de medicamente, poate pentru ei, nu popor și va fi mai ușor.

O veste bună vine totuși din partea doctorului Cristian Sârbu, managerul Spitalului din Sebiș, care ne informează că „zilnic, avem aproape o sută de oameni care vin să se vaccineze împotriva Sars CoV 19“.

 

Recomandările redacției