PecicaO manifestare mai aparte a avut loc sâmbăta trecută la Pecica, manifestare organizată cu ocazia Sărbătorii Armatei Române dar și a zilei fostului Rege al României, Mihai I.

Manifestarea s-a organizat la Casa de Cultură „Doru Ioan Petescu” a orașului Pecica și a constat dintr-un spectacol, cu un preambul istoric despre semnificația zilei și perioadei.

Spectacolul s-a vrut în stil renascentist – atât ca repertoriu cât și în ceea ce privește costumația artiștilor. S-a recitat și s-a interpretat muzică specifică acestei teme.

A fost prezent la manifestare și primarul Petru Antal, care, în discursul susținut s-a declarat un „susţinător al monarhiei, care ar asigura stabilitate ţării“. 

Înainte de plecarea din sală, cei circa 150 de spectatori prezenţi au primit din partea organizatorilor câte un steag cu stema regală. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Amicii Regelui Mihai Pecica cu sprijinul Primăriei Oraşului Pecica, al Consiliului Local şi al Casei de Cultură „Doru Ioan Petescu”.

Recomandările redacției