Odată cu problemele medicale ale lui Roberto Bodea și cu schimbarea regulii impuse de Ionuț Popa la începutul sezonului, conform căreia, dacă un portar ia două goluri, este schimbat, Miroslav Orlic a devenit o prezență constantă în poarta UTA-ei.
Austriacul a apărat în ultimele trei partide și pe finalul meciului cu Mioveni a salvat-o pe UTA în două rânduri. Totodată, numărul unu utist e foarte aproape să apere lovituri de la 11 metri atât la Ploiești, cât și cu argeșenii lui Iodan. Ieri, contra celor de la Daco-Getica, a fost învins doar de o execuție foarte bună a lui Călințaru. „Cred că am jucat bine, poate cu excepția unor momente în prima repriză. Nici gazonul nu a fost foarte bun astăzi, cu mai multe porțiuni înghețate. Am făcut câteva greșeli, dar am primit doar un gol, dintr-o execuție grea pentru orice portar. Repriza a doua am început-o foarte bine, am arătat altfel pe parcursul reprizei, am presat mult, am fost mai agresivi, am jucat mult mai bine și, cu puțin noroc, puteam marca golul de
2-1, care ne-ar fi adus trei puncte. Dar, trebuie să ne mulțumim cu acest punct, să rămânem cu capul sus, pentru că avem o echipă bună și un antrenor
valoros. Trebuie să mergem mai departe pentru că e foarte important pentru noi să avem o mentalitate pozitivă. Ultimul meci îl vom juca în deplasare la Farul, va fi foarte frig, așadar foarte greu. Dar, sper să luăm cele trei puncte și să terminăm anul cu un rezultat pozitiv”, spune Orlic.
Goal-keeperul de 25 de ani a sosit în vară în „alb-roșu”, dar nu s-a impus neapărat în fața lui Bodea. „Sezonul a fost bun până acum, nu am jucat atât de mult pentru că a fost acea regulă cu două goluri primite care acum s-a schimbat. Ne-a fost destul de greu să jucăm cu acea regulă, pentru că, dacă luai un gol, nu mai erai 100% sigur pe tine și nu puteai juca la nivelul maxim, deoarece erai tot timpul cu gândul la al doilea. Dar asta nu e o scuză, eu și Bodea trebuie să jucăm bine, să ajutăm echipa. Dacă antrenorii mă aleg pe mine, voi face tot posibilul să joc cât mai bine, dar și dacă îl vor alege pe Bodea și el va face la fel. Sunt sigur de asta”, adăugă portarul UTA-ei.
La un moment dat, se zvonea că portarul austriac își dorește să plece din pricina întârzierilor pecuniare, dar el infirmă această ipoteză. „Nu am spus că vreau să plec, vreau să rămân aici. Sunt jucătorul UTA-ei, sper că și cei din club vor dori ca eu să rămân. Au fost probleme cu banii, toată lumea știa despre acest lucru, dar am vorbit cu președintele și nu cred că vor mai fi astfel de probleme. E important pentru noi, mai ales din punct de vedere mental și cred că se va vedea în jocul nostru dacă vom fi cu salariile la zi” a încheiat Miroslav Orlic, care – proba-bil – va fi titular și la Constanța, în ultima etapă a anului, atâta timp cât Bodea are în continuare probleme cu genunchiul.

Recomandările redacției