Oscar 2021: „Colectiv” a ratat premiul pentru „Cel mai bun film internaţional”

0
87

G ala Oscar 2021 a avut loc duminică spre luni dimineaţa (25 spre 26 aprilie), de la ora 3, ora României, la Union Station din Los Angeles. Show-ul din acest an a fost unul diferit, influenţat de pandemia de coronavirus, care a şi amânat decernarea premiilor cu două luni.
O premieră pentru ţara noastră a re­pre­zentat-o dubla nominalizare a documentarului „Colectiv”, a lui Alexandru Nanau, la „Cel mai bun documentar” şi „Cel mai bun film internaţional”. Este primul film românesc nominalizat în istoria Oscar. Din păcate, filmul a ratat premiile.
La Gala Oscar 2021 au fost invitaţi doar 100 de oameni, iar o altă parte au fost prezenţi prin transmisiune prin satelit în direct din Londra, Roma, Seul, Sidney şi Paris. Seara a fost însă una lipsită de fastul tipic Oscarurilor: fără muzică, fără un monolog sau moment de început şi cu premiile date într-o ordine diferită de cea tipică. Gala Oscar 2021 a început cu un discurs ţinut de Regina King, care a explicat că invitaţii nu poartă mască pentru că sunt vaccinaţi sau au fost testaţi pentru Covid înainte de a veni.
„Nomadland” a fost marele câştigător al serii, cu trei premii câştigate: film, regie şi actriţă în rol principal. Spectacolul s-a în­cheiat anti-climatic, cu „Cel mai bun actor”, câştigat de Anthony Hopkins, care nu a fost însă prezent şi astfel nu a avut un discurs.
„Nomadland” a luat premiul pentru „Cel mai bun film”. „Mulţumim Academiei, no­minalizaţilor excepţionali, tuturor celor care au făcut posibil acest film, ne ară­tă­m recunoştinţa tuturor”, a spus regizoarea Chloe Zhao. Aceasta a devenit a doua femeie care câştigă un premiu pentru regie, în istoria de 93 de ani a premiilor.
„My Octopus Teacher”, marele favorit, a luat premiul pentru „Cel mai bun documentar”, categorie la care a fost nominalizat şi „Colectiv”.
Premiul pentru „Cel mai bun film internaţional” a fost câştigat de pelicula daneză „Another Round”. Regizorul Thomas Vinterberg a rememorat momentul în care fiica lui a murit într-un accident de maşină înaintea filmărilor pentru peliculă şi i-a dedicat ei premiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.