otita-vaccin_injectieOtita medie acută este o boală dureroasă care afectează 3 din 4 copii cel puţin o dată până la vârsta de 3 ani şi care, în lipsa tratamentului, poate duce la deficit de auz. Pediatrii avertizează că micuţii sub 5 ani incluşi într-o colectivitate sunt de trei ori mai expuşi riscului de îmbolnăvire cu otită medie acută.

Otita medie acută este o boală extrem de dureroasă, foarte frecventă la copii, fiind provocată de bacteria pneumococică. Simptomele sunt: durere, febră şi tulburări de somn. Complicaţiile pot include mastoidită, paralizie facială, meningită, abces cerebral.

Din această cauză, Societatea Română de Pediatrie recomandă imunizarea prin vaccinare, care asigură protecţia împotriva complicaţiilor, dar şi împotriva sinuzitei, bronşitei, precum şi a formelor invazive de boală – pneumonia, meningita sau bacterimia pneumococică.

Societatea Română de Pediatrie marchează “Săptămâna Europeană a Vaccinării” (22-27 aprilie), în cadrul campaniei de informare “Să protejăm împreună copilăria”. Pediatrii le reamintesc părinţilor că vaccinarea are un rol decisiv în sănătatea copiilor. Mai multe informaţii privind vaccinarea puteţi găsi pe www.protejamcopilaria.ro.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției