Tinerii de la asociația Integra se fac remarcați din nou, la diferite competiții din țară și peste graniță. După Mara Oprea, tânăra arădeancă care suferă de sindromul Down și care are performanțe sportive remarcabile, în țară și peste graniță, un alt tânăr dovedește că boala nu îi stă în cale, atunci când vrea să performeze într-un domeniu. Este voba de Ovidiu Botaș.

La Cluj a avut loc zilele trecute un eveniment deosebit, dedicat copiilor și tinerilor care suferă de sindromul Down.  Au urcat pe scena tineri care au prezentat momente de muzică populară sau ușoară, dansuri populare, clasice,moderne sau țigănești, balet, teatru și gimnastică.

Tânărul Ovidiu nu a putut rata festivalul „Flori de Speranță Miss și Mister Down“ de la Cluj Napoca. „Talentul lui Ovidiu este gimnastica și l-a prezentat impecabil într-un exercițiu conceput și pregătit împreună cu domnul terapeut Dorin Constantin. Suntem mândri de Ovidiu. Felicitări familiei Botaș și domnului antrenor. Mulțumim organizatorilor, Asociația Down CER Raluca, Cluj Napoca. Participantii au fost răsplătiți cu aplauze , diplome și premii. “, au susținut reprezentanți ai asociației Integra.

Asociaţia persoanelor cu dizabilităţi mentale Integra este o asociaţie care urmează  modelul puternic german dat de asociaţia „Lebenshilfe“, care a împânzit Germania începând din anii 60 şi care acum este  cea mai puternică asociaţie cu specific al persoanelor cu dizabilităţi mentale.

Integra are contact cu 60 de familii din municipiu şi din judeţ, familii care au un membru cu Down.

Recomandările redacției