Ovidiu Burlacu, un medic de excepție din Vest, a încetat din viață

0
5754

Doctorul Ovidiu Burlacu, care a salvat viețile a mii și mii de pacienți și a condus Secția de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara, a decedat duminică după-amiază, la vârsta de 58 de ani. Medicul a operat și zeci de pacienți arădeni. 

„Un prieten extraordinar, un medic de excepție, un om deosebit! Dr. Ovidiu Burlacu, șeful secției de Chirurgie toracică, a fost un reper în spitalul nostru, în lumea chirurgiei toracice și nu în ultimul rând a medicinei românești! Rămas bun, Ovidiu! Dumnezeu să te odihnească!”, a transmis duminică seara medicul Octavian Mazilu, fost director al Spitalului Municipal.

Ovidiu Burlacu s-a născut la Timișoara. După absolvirea Liceului teoretic „Grigore Moisil”, a urmat cursurile UMF „Victor Babeş” Timişoara, Facultatea de Medicină Generală. A fost medic primar chirurg în specialitatea chirurgie toracică generală, doctor în ştiinţe medicale.

A efectuat stagii de pregătire în clinici de prestigiu din Europa, printre care L`Hopital Municipal Ville de MulhouseAlsace, Franta și Allgemeines Krankenhaus (AKH), Viena. A fost autor si coautor a sute de lucrări de specialitate in extenso sau rezumat, publicate in reviste de specialitate sau suplimente ale acestora.

Vasta sa experiență a împărtășit-o și studenților mediciniști, din postura de cadru didactic la UMF „Victor Babeș” Timișoara.

Din 1995, a efectuat mii de  intervenții chirurgicale si proceduri diagnostice miniinvazive. Un profesionist desăvârșit, a cărui dispariție i-a întristat pe toți cei care l-au cunoscut.

Un mesaj de condoleanțe au transmis și medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, care au colaborat în trecut cu Ovidiu Burlacu. „Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Unul dintre cei mai cunoscuți,  apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de câte ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna că fiind un membru al familiei spitalului nostru.  Suntem alături de colegii de la Spitalul Municipal și de familia lui Ovidiu Burlacu. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, au transmis reprezentanții unității sanitare.  


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.