Marți seara, de la ora 22, are loc partida dintre Dinamo Kiev și FC Barcelona din cadrul Grupei E a UEFA Champions League. Forul european l-a ales pentru a împărți dreptatea în teren, pe Ovidiu Hațegan. Arădeanul se află la al treilea meci pe care îl arbitrează în actuala ediție a celei mai importante competiții europene intercluburi. Precedentele au fost Atletico Madrid – FC Porto (0-0) și Benfica – Bayern (0-4).

Misiunea lui Hațegan nu va fi ușoară, în primul rând pentru că pe banca gazdelor se află Mircea Lucescu, un antrenor cunoscut ca fiind genul de tehnician care pune foarte multă presiune asupra arbitrilor. În al doilea rând, faptul că arbitrează un compatriot poate fi de asemenea un factor suplimentar de stres, orice eroare în favoarea gazdelor putând fi interpretată ca un favor pentru conaționalul aflat pe banca acestora. Faptul că cei de la UEFA n-au ținut cont de acest factor dovedește încrederea de care se bucură arbitrul arădean din partea celor responsabili cu evaluarea și delegarea arbitrilor.

De asemenea, partida se anunță foarte aprigă deoarece, după trei etape, cele două echipe se află într-o situație delicată. Gazdele sunt pe ultimul loc, cu doar un punct câștigat și au doar varianta victoriei pentru a rămâne cu șanse în cursa de calificare. Barcelona, la rândul ei, se află doar pe locul 3, cu unul în spatele celor de la Benfica și cu siguranță vor dori să profite de ocazia de a trece pe locul 2, în condițiile în care lusitanii au o misiune imposibilă la München.

Partida va putea fi urmărită în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 2 și Look Sport.

(foto: frf.ro)

Recomandările redacției