Arbitrul arădean a oficiat la centru pentru a doua oară în acest sezon, o partidă de UEFA Champions League. Miercuri seara pe „Da Luz“, Hațegan a reușit să conducă bine un meci în care duelurile fizice nu au lipsit. Fără să facă abuz de cartonașe galbene (patru acordate, câte două de fiecare echipă), centralul din Arad și-a impus autoritatea fără să stârnească proteste vehemente sau contestații după meci din partea protagoniștilor.

Singurul moment delicat pentru Ovidiu Hațegan a fost în finalul primei reprize când Lewandowski a marcat în poarta gazdelor iar reluările au dovedit că polonezul s-a folosit de braț pentru a introduce mingea în poartă. Ce-i drept, poziția în care se afla arbitrul nostru precum și zona corpului unde l-a lovit mingea pe atacant (undeva la granița dintre umăr și braț) au făcut ca faza să fie foarte greu de interpretat corect la viteza jocului. Din fericire, sistemul VAR și-a dovedit utilitatea astfel că reușita bavarezilor a fost anulată. De remarcat că Hațegan a avut încredere în colegii săi responsabili cu video arbitrajul, neerlandezii Pol van Boekel și Joachem Kamphuis, renunțând să revadă faza pe ecranele de la marginea terenului și mergând pe mâna deciziei acestora.

Probleme mai mari au avut însă asistenții arbitrului nostru. Radu Ghinguleac a avut în prima repriză două decizii discutabile în ceea ce privește offside-urile semnalizate pe atacul Bayernului iar în repriza secundă Sebastian Gheorghe a „ratat“ o poziție de offside în care se afla Kingsley Coman, fază din care Thomas Müller a marcat. Din nou însă VAR-ul și-a făcut datoria și acest gol a fost la rândul său anulat.

Partida a fost una dârză și destul de spectaculoasă, cu ocazii de ambele porți și prestații remarcabile ale celor doi portari, Vlachodimos respectiv Neuer. Scorul final, 4-0 pentru Bayern, poate induce impresia că bavarezii au avut meciul la discreție dar că lucrurile nu au stat așa o dovedește faptul că au deschis scorul abia în minutul 70, după o lovitură liberă excelent executată de Sane. A urmat 10 minute mai târziu autogolul lui Everton și lusitanii au căzut mental, încasând încă două goluri în decurs de mai puțin de 5 minute (Lewandowski – minutul 82 și Sane – minutul 84).

Recomandările redacției