Având în vedere atacul nejustificat lansat de Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, la adresa Inteco Holding, reprezentanţii societăţii ţin să aducă la cunoştinţa locuitorilor judeţului următoarele aspecte:

  • SC Inteco Holding a încheiat un contract de deszăpezire a drumurilor judeţene având la dispoziţie un număr de 30 de utilaje, care sunt gata să intervină în orice moment, la solicitarea administratorului drumurilor, în speţă Consiliul Judeţean Arad.
  • Conform contractului, doar administratorul drumurilor este în măsură să stabilească numărul utilajelor cu care se iese pe traseu.
  • În ultima vreme, reprezentanţii Consiliului Judeţean, dorind să facă economii pe spatele participanţilor la trafic, a comandat ca intervenţia să se facă cu un număr prea mic de utilaje, care nu fac faţă, deşi se lucrează la foc automat. Mai pe româneşte, domnii de la Consiliul Judeţean refuză să plătească pentru deszăpezirea tuturor drumurilor.
  • În momentul de faţă există o solicitare de intervenţie a unui număr de 24 de utilaje, care trebuie să acopere nu mai puţin de 1.200 de kilometri de drumuri judeţene, dus-întors, ceea ce înseamnă 2.400 de kilometri, astfel încât este imposibil ca intervenţia să se facă peste tot în mod eficient şi la timp.

„La licitaţia organizată pentru deszăpezirea drumurilor judeţene am participat cu 30 de mașini, pentru că așa a fost caietul de sarcini. Domnii de la Consiliul Judeţean decid însă  cu câte maşini se intervine. Acum suntem lăsaţi să lucrăm cu doar 24 de utilaje. Până nu de mult am avut doar 19 maşini comandate. De menţionat că judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara au pentru intervenţie un număr de camioane cuprins între 45 şi 60. 

Pe drumurile naționale se calculează ca o mașină să intervină pe 11 km de drum. Noi, la 30 de mașini, am avea vreo 36,6 km de drum de acoperit de o mașină, iar dus-întors ar fi 73,2 km/mașină. Sunt peste 1.100 de km de drumuri județene, ceea ce înseamnă că o mașină intervine pe 45 km de drum (90 dus-întors), dacă avem voie cu doar 24 de mașini. Când intervine la deszăpeziri, o maşină circulă cu  30 km/h. Astfel, pentru a interveni pe 45 de kilometri, are nevoie de o oră şi jumătate. În aceste condiţii îl rog pe domnul Iustin Cionca, preşedintele CJA, să prezinte public un plan de deszăpezire a judeţului cu doar 24 de utilaje”, a declarat Ovidiu Palcu, administratorul Inteco Holding.

 

 

Recomandările redacției