Ovidiu Palcu susține, financiar, hrana zilnică a 300 de copii din Africa

0
5143

Gest de noblețe și mare omenie din partea omului de afaceri Ovidiu Palcu. Un număr de 300 de copii din una dintre cele mai sărace zone din Africa, grav afectată de foame și de mortalitate juvenilă, vor avea parte de hrană zilnică. Costurile pentru mâncarea celor 300 de copii sunt suportate în întregime de Ovidiu Palcu. „Contractul prin care ofer masa acestor copii are o valabilitate de un an de zile. În momentul în care se va încheia, intenționez însă nu doar să prelungesc contractul pe o perioadă mult mai mare, dar și numărul de copii să crească semnificativ. Sunt persoane cu capital poate mai puternic decât al meu și le îndemn să îi ajute pe acești copii năpăstuiți de soartă. Oricine merită o șansă la viață, iar dacă stă în putința noastră de a schimba lucrurile în bine, atunci de ce să nu o facem?“, ne spune Ovidiu Palcu.

Mai mult decât atât, când situația pandemică o va permite, Ovidiu Palcu va merge personal în Africa. „O să dezvolt chiar acolo un proiect prin care să le creez locuri de muncă părinților acestor copii. Și, de ce nu, un viitor chiar acestor copii atunci când vor deveni adulți“, ne dezvăluie omul de afaceri arădean.

Peste 5.000 de euro pe lună

Fiind vorba despre 300 de copii, costul lunar este de 26.250 lei pe lună. Asta înseamnă undeva la 63.000 de euro pe an, bani susținuți în totalitate din buzunarul lui Ovidiu Palcu.

Acești copii au nevoie de o hrană specială, pentru nevoile lor de malnutriție 

Malnutriția copiilor este o problemă majoră în Africa și este una dintre principalele cauze de deces la copiii sub cinci ani. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.