radioterapie_razeÎncepând cu 01 Mai 2013, OncoFort oferă tuturor pacienţilor bolnavi de cancer, servicii medicale de radioterapie decontate in contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Desi costul tratamentului de radioterapie oferit de OncoFort este de 3-4 ori mai ieftin decat in strainatate, pacientii din Romania suporta destul de greu cheltuielile unui , tratament oncologic complet la privat.

„Majoritatea pacientilor neoplazici si-au manifestat dezamagirea ca nu ii ajuta cu nimic calitatea de asigurat in aceasta situatie. Acesta este si motivul pentru care am facut toate diligentele, pentru a reusi sa intram in contract cu Casa de Asigurari, astfel incat pacientii sa poata accesa in privat, mult mai usor, servicii eficiente de radioterapie” afirma Chitan Robert director promovare-dezvoltare Gral Medical.

Pentru a beneficia de reduceri, pacientul trebuie sa vina la OncoFort cu bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie,  cu recomandarea „internare radioterapie”, iar reducerile ajung pana la 50% din costul sedintelor de radioterapie 3D (50% pt 3D-CRT si 32% pentru IMRT) diferenta fiind achitata de pacient sub forma unei coplati.

Pentru ca pacientul sa primeasca reducerea, trebuie ca medicul trimitator sa fie in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, indiferent ca este vorba de Bucuresti sau provincie. Pentru un numar mediu de sedinte de radioterapie, reducerea oferita pacientului ajunge la aproape 2200 Euro.

OncoFort, primul centru privat de excelenta in tratarea cancerului din Romania, a reusit sa ofere pacientilor oncologici oportunitatea de a beneficia de servicii moderne de radioterapie incepand cu anul 2010, fiind un an de cotitura pentru intreg sistemul oncologic romanesc, deoarece majoritatea pacientilor din Romania nu puteau beneficia de radioterapie 3D decat in strainatate. Acesta a fost si motivul pentru care cele doua tehnici de conturare tridimensionala, 3D-CRT si IMRT, s-au facut in premiera la centrul OncoFort.

„Am reusit sa punem la punct un sistem privat de medicina care sa raspunda nevoilor actuale ale pacientului neoplazic european. Drumul nu a fost usor, insa  investitiile curajoase in aparatura de ultima generatie, specializarea cadrelor medicale in strainatate, colaborarea cu cei mai renumiti oncologi din Austria si implementarea de servicii medicale oncologice complementare, au facut ca Romania sa recupereze decalajul de 15-20 ani fata de tratamentele oferite in occident” afirma Chitan Robert director promovare-dezvoltare Gral Medical..

Centrul oncologic ofera servicii oncologice complete, radioterapie, chimioterapie, consultatii internationale de first si second opinion, iar din semestrul doi se va deschide si sectia de chirurgie oncologica din cadrul spitalului privat, in urma unei investitii de peste 1 milion de euro.

Detalii suplimentare pot fi obtinute direct la 021-323.00.00 (02), la numarul scurt din retelele mobile *GRAL (*4725) sau pe www.oncofort.ro.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției