Pacientul din Gorj aflat în carantină nu prezintă încă simptomele coronavirusului

0
537

În urmă cu aproape două zile, mai exact în data de 26 februarie a.c., s-a confirmat prezența în țară a unei persoane care ar putea avea coronavirus.

„România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. La ora 23:00 era anunțată o conferință de presă susținută de Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Horațiu Moldovan și Nelu Tătaru, secretari de stat în Ministerul Sănătății, au confirmat informația: «Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei»”, scriam în noaptea zilei de miercuri. 

Astăzi, mai multe informații au venit cu privire la starea acestuia de sănătate. Astfel, starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.
Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

De asemenea, în cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112. În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.