Păcurar admite ziua slabă a UTA-ei în derby-ul Vestului: „Fizic, am stat foarte prost și am fost debusolați mental”

0
376

UTA a rămas repetentă în întâlnirea primăverii pentru suflarea fotbalistică arădeană. O victorie în derby-ul Vestului cu Poli putea îndulci un sezon sub așteptări, dar s-a obținut reversul medaliei. „Roș-albii” au cules fluierături de la cei aproximativ 3000 de arădeni din tribune, iar galeria chiar le-a întors spatele fotbaliștilor la obișnuitul salut de la finalul disputei pierdută cu 2-0.

La final, Cristian Păcurar a recunoscut că nu există scuze pentru eșec și mai ales prestația foarte slabă a echipei. „E un moment foarte greu, pe care nu mi-am dorit să-l trăiesc vreodată. Aceste meciuri sunt mai presus de orice, din păcate am făcut un meci dezastruos. O să caut săptămâna ce urmează cauzele acestui eșac. Am stat fizic foarte prost, iar după ce am luat gol am căzut și mental. Nu avem nicio scuză pentru această înfrângere. Am fi dorit să dedicăm o victorie acestui public minunat, le mulțumim suporterilor și le înțelegem supărările, știm că i-am necăjit rău astăzi. Am fost debusolați mental, știam că Poli se apără supraaglomerat, cei patru din atac au viteză și poartă bine contraatacurile, le-am transmis toată săptămâna acest lucru. Dar, din minutul 1 am văzut o nervozitate ce nu e caracteristică jucătorilor cu experiență, nu avem voie să avem acea neclaritate. Din păcate, ne-am grăbit și dacă nu știi să îți controlezi emoțiile, ajungi la harababură, iar asta s-a întâmplat astăzi”, a fost analiza antrenorului secund al „Bătrânei Doamne”.

Deși era condusă cu 1-0, UTA a scos un atacant la pauză și a introdus un mijlocaș cu sarcini preponderent defensive. „La pauză l-am scos pe Popa, care nu a contat și am dorit să trecem la un 4-3-3 pentru a ataca mai mult pe benzi. Dar, nu am avut răbdare și luciditate și s-a ajuns la acest rezultat ce mă face să fiu mai dezamăgit ca niciodată. Nu pot numi un jucător de-al nostru care a jucat acceptabil astăzi. Toată săptămâna le-am spus tranșant că este cel mai important meci al sezonului și trebuia câștigat. Dar, din punct de vedere mental și fizic am fost dezastru. Știam că se apără cu 5-6 oameni, dar nu am avut acea răbdare să îi desfacem, iar tranziția negativă a fost și ea dezastruoasă. Am declarat și înainte de partidă că meciul va fi mai greu decât cu Snagov sau Chindia, pentru că sunt ambiții și pentru că știam că nu ne descurcăm atât de bine contra echipelor care se apără supraaglomerat”, a mai explicat Păcurar.

UTA avea să cadă o poziție în clasament, de pe 8 pe 9, după succesul Ripensiei în fața Bacăului. Totodată, „secundul” arădenilor a recunoscut că se simte lipsa lui Ionuț Popa. „Acest loc nu este unul care să facă onoare UTA-ei. Bineînțeles că era altceva cu nea’ Popică pe bancă, experiența dânsului în asemenea derby-uri poate face diferența. S-a văzut și în tur la Timișoara, când am învins cu o echipă fără atâtea valori individuale ca cea de astăzi”, a încheiat Cristi Păcurar.

UTA joacă duminică, la ora 14, pe „Cluj Arena”, cu Universitatea, în cadrul etapei cu numărul 34 a ligii secunde. Ieșiți de pe teren cu probleme de ordin muscular, Șeroni și Hrezdac au devenit incerți, iar Neagu va fi suspendat pentru cartonașul roșu încasat pe finalul derby-ului de azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.