Mandatul de interimar al lui Cristian Păcurar, primit după îmbolnăvirea lui Ionuț Popa, s-a încheiat cu o înfrângere la scor de neprezentare, la Mioveni. Absențele lui Rus, Ciucur, Kanda și Stahl, toți fotbaliști de atac, nu i-au dat prea multe opțiuni de la mijloc în sus tehnicianului și rezultatul a fost dezastruos. „Un joc slab din partea noastră, ce nu ne face onoare. Ultima etapă de campionat a fost pentru ambele echipe, deci nu ar trebui să avem scuze din acest punct de vedere. Totuși, personal mi-a fost foarte greu să încheg un prim <<unsprezece>> datorită nenumăratelor accidentări, dar și ale plecărilor la lot, iar rezultatul de pe tabelă a fost clar influențat și de acest lucru. Pe de altă parte, nu putem uita că la 0-0 am avut trei ocazii clare prin David Popa și nu am marcat. Apoi, la prima situație a gazdelor, Măzărache, jucător de Liga 1, și-a spus cuvântul cu golul de 1-0. Apoi, ne-am pierdut busola, așa cum s-a mai întâmplat și cu alte prilejuri în acest retur de campionat”, a spus Cristian Păcurar la finele disputei de la Mioveni.

În absența a patru fotbaliști cu profil ofensiv, Rus, Ciucur, Kanda și Stahl, antrenorul secund al „roș-albilor” a optat pentru o formulă cu mulți fundași pe teren. Pe lângă cei patru care au alcătuit linia de fund, la mijloc au apărut Ivan și Copaci (apărători laterali de meserie), plus Melinte care provine tot din fundaș central. „Într-adevăr, am arătat destul de rău cu atâtea modificări pe posturi. Dar așa e când la Arad am gândit o formație, iar când am ajuns la Pitești, după discuția cu jucătorii care au fost la lot și care mi-au spus că sunt foarte obosiți, a trebuit să modific să joc cu fundaș drept pe post de mijlocaș central sau cu Manea care revine după o lungă accidentare și nu e la parametri normali. În plus, unora dintre fotbaliști nu le mai stă gândul aici, sunt foarte multe și mă oresc aici”, a adăugat Păcurar.

Întrebat de ziariștii locali când UTA se va bate din nou la promovarea în Liga 1, cel care și-a încheiat mandatul de antrenor secund cu atribuții de interimar a punctat: „Din ce am văzut deja, din sezonul viitor la UTA se construiește un nou început, cu obiective reale. Știe deja toată lumea că UTA va avea un nou antrenori,se va forma o echipă, ceea ce nu am reușit noi, din cauza necazului lui nea’ Ionuț (n.a. Popa), ajungându-se în situația în care suntem acum. Am încercat să închegăm, o echipă, dar nu s-a putut. În schimb am mai promovat juniori, făcându-le poate misiunea mai ușoară celor care vin la această echipă. Mă gândesc că noul antrenor are deja niște idei formate, niște jucători în gând. În primul rând, trebuie formată cu răbdare o echipă, înainte de a vorbi despre promovare. Noi sperăm ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, cum și stadionul vrem să-l vedem gata în cel mai scurt timp posibil. Nu mă întrebați ce înseamnă asta, căci v-aș minți, dar e clar că noul stadion va crea o cu totul altă emulație la echipă”.

Utiștii au intrat automat în vacanță după meciul de vineri, iar mandatul antrenorilor Ionuț Popa, Cristi Păcurar, Dan Țapoș, dar și al preparatorului fizic, Valerio Zuddas, se încheie.

Recomandările redacției