În absența lui Ionuț Popa, aflat în continuare în concediu medical, pe banca „Bătrânei Doamne” în Trivale a stat tot Cristian Păcurar. „Secundul” arădenilor nu a putut – însă – să-și mobilizeze elevii după ce aceștia obținuseră salvarea de la retrogradare în confruntarea de miercuri, cu Aerostar Bacău.  

Piteștenii aveau avantaj la pauză, după reușita lui Buhăescu din minutul 26, apoi au făcut 2-0 cu un sfert de oră înainte de final, grație golului semnat de Vișa. „Bătrâna Doamnă” a marcat la ultima fază a meciului, prin juniorul Oroian. „Un meci între două echipe aflate în vacanță. Noi, până la etapa trecută, am avut emoții din cauza multiplelor probleme de la echipă, dar acum nu mai avem nicio miză. Am știut că întâlnim o echipă cu câteva nume importante, omogenă și o bancă bună. Am pus probleme în unele momente, am punctat la posesie, dar nu am reușit mai mult. Am luat două goluri pe greșeli.  La primul, a fost o fază fixă pe care repetăm la antrenamente, iar la al doilea a greșit fundașul nostru, Iuga”, a spus Cristian Păcurar, antrenorul secund al „roș-albilor” la conferința de presă de după meciul cu „alb-violeții” din Trivale.

Printre puținele note pozitive ale confruntării din această dimineață a fost golul lui Alex Oroian. Astfel, tehnicul mijlocaș s-a deblocat la nivelul ligii secunde și își depune și el candidatura pentru un tricou de titular din rândul juniorilor Under 19 la anul.  „Oroian este din Mediaș, a făcut un stagiu de doi ani de zile la Arsenal Londra, iar apoi a fost împrumutat în Slovenia. Când a revenit în țară, l-am văzut la un trial, iar acum este sub contract cu UTA. Trebuie să muncească, are o tehnică foarte bună, dar trebuie să mai exerseze. Mi-a zis ieri că dacă intră va da gol. Încă are probleme la contactele fizice, are doar 17 ani, dar, ușor ușor, l-am folosit, i-am dat încredere și lui și altora din generația 2001. Vrem să vedem exact pe cine vom putea conta la anul dintre juniori, pentru că UTA va trage la promovare”, a adăugat Păcurar.

Următorul meci al UTA-ei, penultimul din stagiunea 2018-2019, e programat pe „Motorul” duminică, 26 mai, de la ora  14, în compania Petrolului Ploiești.

Recomandările redacției