România U21 a făcut un pas mare spre turneul final din Italia cu victoria de marți seară, 2-0 în fața Bosniei. În primul „11” al lui Mirel Rădoi au apărut trei jucători din generația 1997-1998 de la Atletico Arad și anume: Adrian Petre, Dennis Man și Răzvan Oaidă.
Antrenorul acelei generații, Cristi Păcurar, a comentat rezultatul și sentimentele sale de după meciul de ieri. „A fost o mare bucurie, mi-au și trimis băieții un clip video pentru ziua mea, care e vineri. Când un antrenor, un «no-name» din Arad are trei jucători la naționala de tineret, care este 99% calificată la EURO, este o mândrie. M-a sunat și domnul Tisza și mi-a spus că «l-am bătut» pentru că am avut mai mulți jucători la naționala de tineret decât dânsul. Dar i-am răspuns că m-a ajutat să îl bat, pentru că nea’ Feri este ca un tată pentru mine, un model și a lucrat și dânsul o perioadă la generația 97-98. A fost o bucurie imensă, am și vorbit cu băieții, au un antrenor bun, e și o atmosferă excelentă la naționala de tineret”, a punc­- tat actualul antrenor secund al „Bătrânei Doamne”.
Pe lângă UTA și Atletico, din echipa „tricolorilor mici” fac parte foarte mulți jucători crescuți la Viitorul de Gheorghe Hagi, care a revigorat practic fotbalul românesc cu Academia sa. „Vis-avis de presiune, pentru că și noi avem tinerii noștri, vreau să repet ce a spus domnul Hagi și anume «Puneți presiune pe naționala mare, nu pe cea de tineret.» UTA este un brand și trebuie să respectăm acest lucru, dar noi punem prea mare presiune pe cei tineri. Domnul Hagi, care scoate tineri de valoare pe bandă rulantă, a dat acest sfat de nota 100 și nu pot decât să îi dau dreptate”, mai crede Păcurar.
Dacă Adi Petre și Dennis Man sunt arădeni get-beget și s-au lansat în fotbalul mare la UTA, Răzvan Oaidă a fost descoperit la Petroșani și adus la Arad la 10 ani. La 16 ani, mijlocașul central a fost cedat în Anglia, la Wolverhampton, pentru ca Botoșaniul, actuala sa echipă, să-l ia din Italia, de la Brescia.

Recomandările redacției