Păduchi mai mulţi decât anul trecut în şcolile din judeţ

1
942

paduchiAvând în vedere reînceperea activităţii în unităţile de învăţământ, au fost examinaţi un număr de 26.898 preşcolari şi elevi de către medicii şcolari din cabinetele şcolare şi medicii de familie cu atribuţii de sănătate publică din mediul rural. În urma controlului au fost depistate un număr 133 cazuri de boală dintre care 65 cazuri de pediculoză şi 68 cazuri de angine faringiene.
„Comparativ cu anul anterior pentru ace­eaşi perioadă, când numărul de cazuri de pediculoză a fost de 68 şi numărul anginelor faringiene 55, se constată o uşoară creştere în ambele cazuri. Totuşi nu s-au mai depistat cazuri de scabie“, ne-a declarat dr. Laura Nicolescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

1 COMENTARIU

  1. Daca inca de asta toamna in scoala s-ar fi comunicat ca exista aceasta epidemie de paduchi, cu riscul de recidiva si ar fi fost recomandata folosirea Paranix spray preventiv aceasta situatie ar fi fost evitata. La fel cum ar fi evitate fiecare epidemie de pediculoza, la inceputul fiecarui an scolar la clasele mici, in toata tara, daca parintii si cadrele didactice ar fi educate sa foloseasca gama Paranix (cu sprayulpreventiv sau cu samponul pentru eliminarea paduchilor si a oualor lor atunci cand deja au aparut!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.