Pădurea din Gurahonţ, tentantă din nou pentru hoţii de material lemnos

6
457

lemne padure Update1: Comisar Camelia Tuduce ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad ne confirmă faptul că în cursul zilei de miercuri s-a desfăşurat o acţiune amplă pe linia delictelor silvice în zona Gurahonţ şi că au fost deja sancţionate mai multe persoane care au săvârşit abateri de la regimul silvic. Când acţiunea se va finaliza iar datele vor fi centralizate, IPJ Arad va face public rezultatele acestor controale.

Un bărbat care a mai fost prins de poliţiştii arădeni transportâmd fără acte de provenienţă material lemnos (buşteni, din Composesoratul Brazi), se pare că a recidivat, acesta fiind prins, în dimineaţa zilei de miercuri, cu o altă încărcătură suspectă.
Cel în cauză, aflat la volanul unui jeep cu numere de Spania, care tracta o remorcă artizanală, a fost prins, din primele informaţii pe surse pe care le deţinem, transportând lemne furate din pădurea comunală Gurahonţ.
Momentan, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad nu a confirmat, dar nici infirmat, cele relatate de noi, urmând să vină cu o poziţie oficială în ceea ce priveşte această faptă pedepsită de codul silvic.
În cel mai recent bilanţ efectuat de IPJ Arad, pe anul 2014, se arată – în ceea ce priveşte delictele silvice – că au fost aplicate 345 de sancţiuni contravenţionale şi au fost constatate, în judeţul Arad, peste 100 de infracţiuni în domeniul silviculturii.
“Organizăm zilnic astfel de controale. Numai annul trecut au fost desfăşurate 521 de acţiuni (64 la depozite şi instalaţii de debitat material lemnos, 64 în fondul forestier, 419 pe linia transportului şi comercializării de material lemnos şi în domeniul silvic), fiind efectuate 1.778 controale. De asemenea, au fost constatate 107 de infracţiuni (67 infracţiuni la regimul silvic, 6 delapidare, 1 evaziune fiscală, 7 fals intelectual, 3 fals în înscrisuri sub semnătură privată, 8 uz de fals, 8 abuz în serviciu, 5 gestiune frauduloasă şi 2 neglijenţă în serviciu”, preciza comisar camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

6 COMENTARII

  1. Bine, bine, dar din amenzile colectate sau din alte resurse, s-a trecut la replantarea enormelor suprafete defrisate ? Nu ar fi rau sa se afle, din presa, raportul suprafete defrisate (legal + ilegal) / suprafete replantate !

  2. Bravo politiei ca silvicultori sunt manan mana cu hotii. Mot Ovidiu era si sub influenta alcolului dar sa vedem ce pateste fiindca dupa plecarea politiei din gurahont sa urcat fara nici un stres in jeep si a plecat iar in padure. Sa nu uitam ca Mot este finul lui DULA unul mare in politia aradeana.

  3. BINE CA SCRIETI DE MOT OVIDIU CA A FURAT O REMORCUTA DE LEMNE, DA DE ANDER NU CA A FURAT O PADURE INTREAGA CA MIERCURI AU FOST 6 MASINI DE POLITIE LA EL ACASA SI NU I-AU FACUT NIMIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.