Pagube în mai multe localități în urma vijeliei de ieri

0
378

Vremea imprevizibilă de ieri a făcut pagube în aproape tot județul. Unii consumatori au rămas fără curent electric, iar alți arădeni s-au trezit că le ia vântul acoperișul.

În urma fenomenelor meteorologice periculoase, până la ora 23:30 au fost înregistrate 39 de incidente in dispeceratul ISU Arad.  Din totalul de evenimente ISU Arad a intervenit la 12, iar la celelalte 27 au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgentă respectiv instituțiile cu atribuții in domeniu (ENEL, Secția Drumuri Naționale Arad).

ISU Arad a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil și la 11 misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiș sau de tencuială cu pericol de cădere.

Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, ENEL și Secția DN au intervenit la 8 misiuni pentru degajarea unor elemente de acoperiș sau tencuială cu pericol de cădere și 13 intervenții de îndepărtare a firelor de curent electric rupte sau afectate.

Bucăți de tencuială și elemente de construcție s-au desprins de pe o clădire de la Podgoria din cauza vântului puternic ce nu contenea să bată. Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu în zona Podgoria a observat cum o bucată de tencuială s-a desprins de pe fațada unei clădiri punând în pericol siguranța trecătorilor din acea zonă.

Jandarmii au luat de urgență măsura izolării zonei de pericol și alertarea organelor competente în vederea îndepărtării și celorlalte bucăți de tencuială ce stăteau să cadă. De asemenea, o bucată de tablă s-a desprins de pe acoperiș la Secția de ORL situată pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. Au intervenit pompierii Detașamentului Arad cu o autoscară S42.

Acoperișul de tablă al unei locuințe din Nădlac a fost luat de vânt, pe strada Independenței. Pe strada Mihail Kogălniceanu un cablu de curent s-a desprins de pe stâlp și a căzut în șanț. La ambele cazuri s-au prezentat atât pompierii cât și Poliția Nădlac și Poliția Locală care au dirijat circulația și au supravegheat zonele. Poliția Locala a rămas să supravegheze acel cablu până la sosirea echipei de intervenție de la ENEL. S-au înregistrat avarii mari la rețeaua electrică în tot județul, iar în unele zone încă se lucrează la remediere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.