Paisprezece cetățeni turci ascunși într-un camion cu pește

0
227

Scopul celor mai mulți cetățeni străini este să treacă granița, pentru a ajunge undeva în vestul Europei, cu orice preț. De data aceasta prețul a fost faptul că au trebuit să se ascundă într-un camion cu pește, ignorând mirosul puternic, pentru a-și îndeplini „misiunea”.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunşi întru-un ansamblu rutier încărcat cu peşte, paisprezece cetăţeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Duminică, în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, judeţul Arad, s-a prezentat pentru control, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă 44 ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo, cu semiremorca marca Schmitz, ambele fiind  înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta peşte, pe ruta Turcia – Olanda.

În cadrul controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că sigiliul vamal avea  semne de deteriorare, motiv pentru care s-a trecut la un control amănunţit. În urma acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorca automarfarului, deasupra cutiilor cu peşte, paisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P. T. F. Nădlac, pentru mai multe cercetări.

În urma primelor cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Turcia, paisprezece bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii turci. La finalizare cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.