Palmă pentru iubitorii baschetului arădean: meciul de retragere al Monikăi Brosovszky are loc la…Timișoara

0
752

„Minunea blondă” a baschetului arădean părăsește definitiv parchetul la 44 de ani. De această dată, cariera de jucătoare a Monikăi Brosovszky-Boriga se sfârsește cu adevărat, Timișoara având – totuși – meritul de o mai readuce în prim-plan pe valoroasa baschetbalistă din februarie 2017 încoace, în condițiile în care ea ieșise din circuit din vara anului 2015.
Și tot „oficialii” grupării „alb-violete” au avut acum ideea de a-i organiza arădencei un meci de retragere, care, spre rușinea Aradului, va avea loc în orașul de pe Bega. Mai precis, vineri, 7 septembrie, de la ora 19,00, la Sala Constantin Jude. „A fost o surpriză și pentru mine acest meci de retragere. Domnul președinte al secției de baschet a SCM Timișoara, Ilie Trițoiu, m-a sunat și a spus că va organiza acest meci, pentru că îl merit și vreau să îi mulțumesc pentru acest lucru. Eu nu am cerut așa ceva niciodată, iar de la Arad nu a spus nimeni nimic în această vară. În 2015, când m-am retras de la ICIM, a fost vorba de un eveniment de acest gen, dar până la urmă nu a mai avut loc. Îmi pare foarte rău că nu se ține la Arad, orice sportiv visează să se retragă unde a debutat. Dar și așa mă simt onorată, că se organizează la Timișoara, în timp ce retragerea mea de la națională s-a organizat la Târgoviște. Niciodată nu uiți de unde pleci, Aradul va fi mereu casa mea și îmi pare rău că nu mă voi retrage în fața tuturor suporterilor. Unii vor veni și la Timișoara, dar la Arad era altceva. Pe lângă jucătoarele care vor evolua, am încercat să intru în contact cu mai multe personalități pentru a le invita, printre care și doamna Carmen Tocală (n.a. fost președinte al FR Baschet), cu care am colaborat foarte bine, Svetlana Simion (n.a fostă componentă a naționalei) și domnii antrenori Constantin Wunsch și Dan Moraru” ne-a mărturisit Monika Brosovszky-Boriga.
Jucătoarea care a evoluat în ultimul sezon și jumătate la SCM Timișoara a ales să formeze două echipe: una, din fostele colege din orașul de pe Bega și alta compusă din baschetbaliste alături de care Monika a evoluat de-a lungul carierei. În ambele loturi se regăsesc actuale componente ale FCC ICIM.
Dar iată cum arată componența garniturilor ce anunță spectacol vineri seara, în orașul vecin:
Timișoara team: Adina Pop, Romina Filip, Silvia Prejban-Ondreikovics, Leeza Burdgess, D’Lesha Lloyd, Dora Ardelean, Anda Bota, Roxana Pane, Ana Ivășchescu, Cristina Badi
All-time team: Anne Marie Părău, Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Monika Bukovski (una dintre valoroasele jucătoare maghiare alături de care a evoluat la Miskolc), Adela Mercea, Diana Moraru, Brankica Hadzovic, Bianca Drăguș-Urban.
Monika Brosovszky-Boriga are în palmares șapte titluri de campioană naţională, dintre care patru cu ICIM Arad şi trei cu echipa din Târgovişte. Cu formația arădeană şi-a mai trecut în cont trei medalii de aur în Liga Europei Centrale şi tot atâtea în Cupa României. În țară, baschetbalista ajunsă la 44 de ani a mai activat, pe lângă SCM Timișoara și la LMK Sfântu Gheorghe, iar în străinătate la DKSK Miskolc (Ungaria) și Cajacanarias Las Palmas (Spania).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.