Futurologul Ian Pearson a spus că, până în 2050, aproape toate minţile noastre vor fi stocate în sisteme computerizate, făcând ca omul biologic să fie redundant.
Unii cred că pe viitor ne vom copia creierele în formă virtuală, dar Pearson precizează că dispozitivele digitale vor deveni conectate la creierul nostru, devenind o extensie a minţii noastre, scrie descopera.ro. „Într-o bună zi, corpul tău va muri şi odată cu el creierul se va opri, dar nu e o problemă, pentru că 99% din mintea ta va fi în regulă, funcţionând în mod virtual”, explică Pearson.
„Plecând de la premiza că ai salvat destul şi te-ai pre­gătit cum trebuie, te vei co­necta la un android pe care îl poţi folosi drept corpul tău, poţi participa la înmormântarea ta şi îţi vei continua existenţa”, adaugă futurologul. „Vei fi tot tu, dar cu un corp mai tâ­năr şi îmbunătăţit”, preci­zează Pearson.
Pearson a mai căutat şi alte metode de a atinge nemurirea, precum înlocuirea unor părţi ale corpului cu ajutorul ingineriei genetice, migrarea într-un corp android (precum acest caz) sau prin mutarea creierelor în computere şi existenţa într-o lume virtuală. Totuşi, într-o nouă declaraţie, futurologul menţionează că nu toată lumea va fi atât de norocoasă. „Unii vor trebui să aş­tepte până în 2060 sau mai târziu, până când preţurile vor scădea suficient de mult”, explică acesta.
Serverele pe care este cre­ierul tău vor fi deţinute de companii precum Amazon, Google, Facebook sau Apple. „Poţi de fapt să nu mai fii proprietarul minţii tale!”, adaugă Pearson. Futurologul susţine că alţii îţi pot fabrica mintea şi o pot vinde sau compania poate continua să-ţi folo­sească creierul după moarte ca o „minte lucrătoare”, practic devenind sclav pentru totdeauna.
Mai mult, Pearson vine cu ideea conform căreia copiii tăi pot plăti să te ţină în viaţă în formă computerizată, dar la un „pachet economic, ceea ce ar oferi o existenţă în care nu poţi face mai nimic”, conchide futurologul.

Recomandările redacției