Până la opt ani de închisoare pentru braconajul piscicol

0
245

O nouă Lege a Pescuitului care înăsprește considerabil pedepsele, cu până la opt ani de închisoare pentru braconaj a fost depusă în Parlament.

Se văd primele rezultate ale interdicției la pescuitul de sturioni. După mai bine de 15 ani de prohibiție și multiple repopulări, în Dunăre și-au făcut apariția primii pui de morun sălbatic.

Primele dovezi că familiile de sturioni din apele noastre se regenerează sunt pescarii profesioniști, care confirmă prezența puilor în plasele lor.

Datele arată că în urmă cu 100 de ani în țara noastră erau capturate anual aproximativ 10.000 de exemplare de nisetru.

 În tot acest timp, braconierii acționează nestingheriți. Autoritățile din Deltă găsesc kilometri de plase montate ilegal în care se prinde și sturion. Braconajul vă fi pedepsit cu închisoarea în scurt timp. O nouă Lege a Pescuitului a fost depusă la Senat.

Astfel, au fost mărite amenzile de cinci ori pentru pescuitul electric. Până acum, se pedepsea cu amendă sau închisoare de la șase luni la doi ani. Noua reglementare a mărit pedeapsa de la cinci la opt ani de închisoare.

În ultimii ani, au fost înființate câteva ferme de sturioni, însă afacerile implică multă răbdare, pentru că profitul vine abia după 7 ani. Un kilogram de carne de sturion costă 40 de lei, iar caviarul, 3.000 de lei kilogramul. Cel mai scump produs este caviarul de nisetru imperial, care se vinde cu 10.000 de lei kilogramul.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.