Până să fie dată în funcţiune, porţiuni bune din autostrada Arad – Nădlac sunt distruse de ploaie

2
249

autostradaaÎnainte de a fi terminată, autostrada Arad – Nădlac este distrusă de ploaie. Porţiuni întregi din autostradă sunt afectate, iar dunele de nisip care au fost ridicate pentru protecţie sunt aproape distruse din cauza scurgerilor de apă. Lucrări la autostradă nu s-au mai realizat de aproximativ trei ani de zile, decât foarte anemic. Mai mult, localităţile situate pe drumul naţional care leagă Aradul de Nădlac sunt afectate de traficul intens al autovehicolelor grele.

„Aşteptăm cu nerăbdare finalizarea tronsonului de autostradă Arad-Nădlac. Din păcate, în ultimii trei ani s-a lucrat foarte puţin pe aceste două tronsoane şi mă refer aici la Arad-Pecica şi Pecica-Nădlac. De când au fost sistate lucrările, din păcate cele două tronsoane au început să se degradeze, iar noi suferim în fiecare zi din cauza circulaţiei vehicolelor care trec prin oraşul Pecica şi în această zonă. Avem doar de suferit, mai ales că în 24 de ore trec şi câte zece mii de maşini, iar acest lucru face ca localitatea să fie supraaglomerată. De aceea aştept foarte mult să se finalizeze acest tronson de autostradă pentru ca vehicolele, în special cele mari, să tranziteze zona Arad-Nădlac pe autostradă“, ne-a declarat Petru Antal, primarul oraşului Pecica.

Cei mai afectaţi însă de această situaţie sunt, cu siguranţă, şoferii. „Un an de zile nu s-a lucrat nimic, absolut nimic. Este pur şi simplu o bătaie de joc. Toate TIR-urile trec prin Pecica, este dezastru. Eşti nevoit să aştepţi şi câte zece minute doar pentru a traversa strada“, susţine un şofer din Pecica.

„Traversăm foarte greu prin localităţile acestea, iar în al doilea rând pierdem foarte mult timp la vamă. Pierdem câteva ore bune stând la coadă, fiindcă sunt controale multe, în condiţiile în care noi trebuie să respectăm un program foarte bine alcătuit. În acest fel, programul nostru este complet dat peste cap. Autostrada ne-ar fi ajutat foarte mult, pentru că scurtam din timp“, ne-a declarat Eugen Ban din Craiova.

Un alt şofer din Piteşti, ne-a declarat că „ar fi bine să se dea drumul cât mai repede la austostradă. Una este să circuli pe autostradă şi cu totul alta prin comune şi prin sate, unde eşti nevoit să reduci viteza şi să opreşti la fiecare impediment. Până se va da drumul chinul este al nostru, al şoferilor. Mai mult decât atât, drumurile sunt foarte proaste spre vamă şi asta se întâmplă de ani buni de zile. Aglomeraţia este de asemenea foarte mare“.

Un alt şofer, de această dată din Pecica, ne-a declarat că „dacă autobanda era gata în 2012 economiseam şi timp şi oraşul nu era supraaglomerat. Traficul este foarte intens, iar numărul accidentelor este în creştere tocmai din această cauză. Eu încă mai sper că autobanda va fi gata anul viitor. Răbdare prea multă nu prea mai avem cu ei (n.r. politicienii) pentru că prea mult ne-au minţit şi ne-au furat. Cu toţii, indiferent de culoarea politică“.

2 COMENTARII

  1. SD-lui Cotuina – de ce nu luati un interviu de la CNADR ca sa stim si noi, „de la prima mana”, ca sunt sau nu bani alocati pentru finalizarea autostrazii Arad – Nadlac in 2014 ? S-au finalizat licitatiile pentru proiectare executie ? Daca da, atunci sa se faca interviuri chiar cu castigatorii acestora ! Nu de altceva, dar interviurile (platite de ei ?) cu politicienii locali nu lamuresc absolut nimic.

  2. Ma da in tara asta nu se poate realiza nimica numa in 50 de ani de la planificare toti numa fura asta este, nu ishi dau de loc ineresu pentru a face ceva in tara asta pacat de noi oameni de rand care asteptam realizari toti numa mintiti nu avem nevoie de vorbe doar de fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.