Telenovela a luat sfârșit după multe zile de negocieri și incertitudine. Pavel Piroș a bătut palma în cele din urmă cu Angelo Massone, fost patron la Livingstone în Scoția sau Ceahlăul Piatra Neamț în România. Omul de afaceri arădean a ieșit complet din viața decizională a  clubului, dar își va oferi sprijinul pentru ca tranzacția să se efectueze lin și va avea funcția de președinte de onoare. Pentru moment echipa va continua la Șiria, cel puțin până la finalul turului.
„Vreau să spun că sunt foarte obosit după toată această perioadă, care nu a fost una ușoară. Dacă am greșit cuiva în tot ce am făcut până acum, îmi cer iertare. Iar pentru cei care m-au hulit și jignit vreau să le spun că îi iert. Iar cei care cred că nu am făcut bine ce am făcut, se înșeală. Eu tot ce mi-am dorit a fost să dau continuitate clubului Șoimii Pâncota în liga a doua, pentru că niciodată nu vor mai ajunge la acest nivel. Le-am recomandat celor de la club să îl aducă pe Issa, pentru că este un jucător foarte valoros care poate ajuta formația și – în plus – este un caracter extraordinar care oricând are loc la această echipă. Nu am dat Şoimii pentru bani, să ne înţelegem bine. Voi fi alături de noii proprietari, voi pune la dispoziţie toată logistica, voi oferi tot echipamentul, un sediu, salvările, agenţii de pază, autocarul, tot ce e necesar la club. Rămân să-i ajut cu sfaturi, dacă doresc. De aceea, am şi rămas preşedinte de onoare. Sigur, îmi pare enorm de rău că ies, practic, din acest club, Şoimii Pâncota fiind ca un copil, pe care l-am crescut şase ani de zile, cu rea­lizări multiple. Am fost acuzat şi înjurat că îi silesc pe copii să meargă în deplasări, să joace împotriva unor adversari de calibru. Ultima deplasare a fost plătită de domnul Massone, ştiam că e mai bine să ţin clubul în viaţă decât să-l desfiinţez. Iată că acum lucrurile intră în normal. Nu era corect ca Şoimii să fie depunctată şi amendată pentru neprezentare“, a declarat Piroș. Chestionat dacă se va implica în viața altui club arădean, acesta a precizat: „Momentan plec într-un concediu și îmi doresc să mă li­niștesc și odihnesc. După aceea vom vedea, nu știu să spun nici da, nici nu în acest moment. Poate sunt unele discuții, dar deocamdată vreau să mă bucur de vacanță“ .
Noul președinte al clubului va fi Angelo Massone, iar alături de el în conducere se vor afla Mugurel Ilisei (manager sportiv), Dorin Micșa (director sportiv) și Liviu Ilea (director de competiții).
Sunt deja unele certitudini și printre jucători. Astfel, între buturi se va afla Adrian Horvath, cel care a fost sub contract cu UTA în era Marțian. De asemenea fostul căpitan Issa Thiaw a fost contactat de noua conducere a clubului și se pare că se va ajunge la un acord, iar ca și atacant îl regăsim pe Cosmin Negoescu, care a trecut pe la Caransebeș și Național Sebiș. Pe banca tehnică se va afla argentinianul Pedro Pablo Pasculi. Acesta a evoluat ca și fotbalist pe postul de atacant la echipe ca și Colon de Santa Fe, Argentinos Juniors, Lecce sau Newell’s Old Boys. Ca și antrenor a fost pe banca tehnică a naționalei Ugandei, la Italia (fotbal pe plajă), Verbania (Italia), Dinamo Tirana (Albania) sau Cittanova (Italia).
„Avem zece jucători cu care suntem în tratative foarte avansate și pe care vineri îi vom legitima. Cu toții sunt români, cu excepția lui Issa. De asemenea, pentru meciul cu Olimpia Satu Mare vom păstra în lot și cinci, șase dintre juniorii care au evoluat până acum în campionat. Mai este perioadă de transferuri până în cinci septembrie, astfel că avem timp să completăm lotul. Antrenorul Pasculi va ajunge joi la Arad, urmând ca vineri să avem prima ședință de pregătire în noul format“, ne-a declarat Dorin Micșa, directorul sportiv al Pâncotei.

Recomandările redacției