pincota1Retragerea Coronei din Liga 2, dar şi mutarea echipei FC Clinceni la Piteşti au fost elementele de bază pe care s-a stabilit sistemul competiţional al noului sezon competiţional al eşalonului secund. Deşi înainte de şedinţa de azi a Comitetului Executiv au fost ample dezbateri privind situaţia fostei echipe ilfovene, în sensul că prin mutarea la Piteşti, ar trebui să fie dusă în seria a doua, iată că anunţul oficial din partea FRF a adus o surpriză: FC Clinceni s-a transformat în ACS Academica Argeş Piteşti, dar va juca în seria I. Interesant este că CS Mioveni şi Academica joacă pe acelaşi teren, dar în serii diferite.
Fără Corona Brașov, dar nici FC UTA SA, care spera să profite de numărul scăzut de divizionare secunde și să fie reprimită, ca prin minune, în campionat, Șoimii Pâncota are doar zece adversari în noua stagiune. Este vorba despre: ACS Poli Timi­şoara, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Metalul Reşiţa, ACS FC Olt Slatina, CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, CS Mioveni, CS FC Bihor Oradea, CS Unirea Târlungeni, CS FC Caransebeş și AFC Fortuna Poiana Câm­pina.
Promovează în Liga I echipele clasate pe locurile 1 în playoff din fiecare serie (în total 2 echipe).
Retrogradează în Liga a III-a echipele clasate pe locurile 11 şi 12 din seria I, locul 11 din seria a 2-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură manşă, pe teren neutru.
Calendarul competiţional 2014-2015 se va stabili pe 18 august 2014, la ora 11:00, la Casa Fotbalului, Sala „Nicolae Dobrin”. La eveniment sunt invitaţi toţi reprezentanţii cluburilor din Ligile 2 şi 3.

Recomandările redacției