Printre atâtea umbre lăsate de Șoimii Pîncota pe arena „Motorul” a fost și un fotbalist care a ieșit puțin din mediocritate. Cel puțin până l-a ținut „benzina”, nu mai mult de 50-60 de minute, Sliti Taïder a arãtat calitãți bune pe cel mai pretențios post într-o echipã, cel de mijlocaș central. „Fac ambele faze, mă apăr și atac, dar îmi place mai mult jocul ofensiv. Piciorul meu de bază e dreptul, dar mă descurc și cu stângul”, și-a făcut o scurtă prezentare fotbalistul alge­rian cu pașaport italian.
Fotbalistul de 19 ani este fratele celebrului Saphir Taïder (24 de ani), care a bifat în cariera sa echipe ca Inter Milano, Southampton, iar acum a revenit la Bologna. „Am discutat cu el, dar și cu toată familia. Această aventură a mea la Pâncota e ca o misiune pentru mine. Îmi propun să joc foarte mult în acest sezon, vreau să strâng multe meciuri în picioare și astfel să-i ajut și pe cei de aici să-și îndeplinească obiectivele. M-am pregătit în această vară în Italia, cu Latina Calcio, dar și acasă cu frații mei. La finalul sezonului vom vedea ce se întâmplă cu mine și cu clubul”, ne-a mărturisit jucătorul „alb-negrilor”.
Ca și colegii săi, Sliti Taïder a ieșit cu capul plecat de pe gazon la finalul derby-ului cu UTA. „Știam că lucrurile nu arată bine încă de la început, dar creștem ca și echipă zi după zi. Sperăm, însă, să se rezolve cumva situația la club, căci noi, jucătorii, credem că putem progresa dacă vom avea condiții de pregătire. Personal, nu sunt 100%, pregătit fizic și, din păcate, nu cred că vreunul dintre coechipierii mei e, dar lucrurile se îmbunătățesc pentru noi în fiecare săptămână”, a adăugat algerianul, care și-a spus părerea și despre formația fanion: „UTA e o echipă frumoasă, pregătită bine, dar sunt și alte formații în campionat destul de puternice”.

Recomandările redacției