Pandemia a ,,scos” ce-i mai bun din femei: multe arădence au început să facă prăjituri sau aranjamente din flori de săpun

0
256

În aceste prime zile de primăvară am tot vorbit despre femei. Acele fiinte minunate din viața fiecăruia, care ne sprijină și ne sunt aproape în cele mai frumoase dar și în cele mai dificile momente din viața noastră. Dar când trec ele prin momente dificile, cine le sprijină? Cele mai norocoase, au o familie frumoasă alături, însă sunt și femei care reușesc să se remonteze singure. Să se ridice după fiecare eșec și să o ia de la capăt, oricât de greu ar părea. A trecut deja un an de la debutul pandemiei. Un an greu pentru fiecare dintre noi. Foarte mulți și-au pierdut locurile de muncă, trecând prin situații dificile. Cele mai afectate de șomaj, au fost din păcate femeile, din toate categoriile sociale și de toate vârstele. Multe arădence, la aflarea veștii că nu mai au loc de muncă, în loc să se plângă au căutat alternative.

 Astfel, multe  au început afaceri pe cont propriu. Cele mai căutate au fost cele cu aranjamente florale și cu prăjituri de casă.

Sorina, o tânără mamică de 30 de ani, după ce și-a pierdut job-ul pe care il avea într-o multinațională, în loc să dispere, a început să creeze arajamente minunate, din flori de săpun. ,,Am zis că trebuie să fac ceva. Am căutat afaceri care se pot face și lucrând de acasă. Am îmbinat astfel utilul cu plăcutul și mă pot ocupa de creșterea celor doi copii”, spune femeia. Întrebând dacă merge acest tip de afacere, Sorina a spus că nu se plânge. Chiar dacă sunt multe femei care au început acest gen de afacere în Arad, totuși există loc pentru toată lumea. ,,E primăvară, e luna femeii, măcar în această perioadă, fiecare dintre noi primește flori de la cei dragi. Iar aranjamentele de acest tip au și avantajul că rezistă foarte mult și au un miros deosebit”, ne spune tânăra.

Avantajul de a lucra de acasă îl are și Mariana, care după câțiva zeci de ani de muncă într-o fabrică de lenjerie, a fost obligată să-și schimbe domeniul de activitate. ,, Cu toate că a fost foarte greu în momentul în care s-a închis fabrica, am zis că nu pot renunța. Mai am câțiva ani până la pensie și nu pot sta degeaba. Întotdeauna mi-a plăcut să gătesc și să fac prăjituri, pentru familie și prieteni, dar nu m-am gândit niciodată să fac bani din așa ceva”, spune femeia.

Foarte multe arădence pricepute, au început acest tip de afacere, care în perioada aceasta de pandemie a avut un real succes. Chiar dacă restaurantele au avut de suferit, afacerile de familie au avut un real succes în Arad. Sunt foarte mulți arădeni ce preferă să mănânce sănătos iar mâncarea, dacă se poate, să aibă gustul copilăriei. Astfel, cele care au riscat în acest domeniu, nu au avut de pierdut. E adevărat că pentru acest tip de afacere îți trebuie și un strop de talent. Prăjiturile Marianei o dovedesc din plin, deoarece sunt la mare căutare în tot județul. ,, Am comenzi mari în general în perioada sărbătorilor. Atunci lumea comandă mult. Da nu mă plâng nici în restul zilelor, deoarece livrez la domiciliu în fiecare săptămână în Arad”, spune femeia.

Acest tip de afaceri nu sunt singulare în oraș. Multe femei care s-au văzut în imposibilitatea de a mai munci, fie la stat, fie în domeniul particular, au început să-și revină din punct de vedere finaciar începând acest gen de ,,muncă la domiciliu”, care, din câte ne-au spus cele două, merge foarte bine într-o perioadă în care e tot mai greu de găsit un loc de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.